Skip to content
Menu

New Yorklu Türk tasarımcının Beşiktaş Formaları kitabı destek bekliyor

besiktas-formalari

NEW YORK

Beşiktaş’ın tarihi boyunca kullandığı formaları tanıtan kitap, basılabilmek için destek bekliyor. New York’ta yaşayan Beşiktaşlı tasarımcı Barış İzgördü, sadece Beşiktaşlıları ve sporseverleri değil, lösemili çocukları da sevindirecek bir projeye soyundu. İzgördü, 240 sayfadan oluşan ve yaklaşık 300 Beşiktaş formasının tanıtıldığı kitabın basımı için internetten bir bağış kampanyası başlattı. Kitabın satışından elde edilecek tüm gelirler ise lösemili çocukların tedavisi için bağışlanacak. 2005 yılından beri New York’ta bir mücevher firmasının tasarım ve reklam bölümünde çalışan İzgördü, uzun süre, koleksiyonunu yaptığı Beşiktaş formalarını New York’ta bir mekanda sergilemeyi planlamış. Ancak daha sonra sadece bir şehirde görülebilecek bir sergi yerine dünyanın her yerine ulaşabilecek kitap fikri doğmuş.

Kitabın baskısından elde edilecek gelirin Türkiye’de LÖSEV ve ABD’de St. Jude Çocuk Araştırma Hastanesi’ne bağışlanacağını belirten İzgördü, kitabı hazırlama gerekçesini TurkAvenue sitesine şu şekilde açıklıyor:

”Beşiktaş benim için ne yapabilir değil, ben Beşiktaş için ne yapabilirim diye soruyordum hep. Bu proje biraz da bu düşünceden çıktı. Umarım ileride Beşiktaş Kulübü de bu projeyi benimser ve Türkiye’de Kartal Yuvaları’nda bu kitap satışa çıkar”

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman‘la da temas kurmaya çalışan İzgördü, bir sonuç alamayınca kendi kampanyasını başlatma kararı almış. Dünyada sadece Milan ve o Tottenham Hotspur futbol takımlarının forma kitabı olduğuna dikkat çeken İzgördü, kitabın basılması için bağışlanan paraların New York merkezli kar amacı gütmeyen Türkiye İçin Elele Vakfı’nın hesabında toplandığını dile getirdi.

Toplanacak 19 bin dolar parayla kitaptan sadece 2000 adet basılacak ve 1903 adedi numaralandırılacak. Kitapta Beşiktaş’ın formalarını anlatan bir çok nostaljik maç fotoğrafı da bulunuyor. İzgördü elinde olmayan formaların da mesleğini konuşturarak illüstrasyonlarını kendi çizmiş. Kulübün 1970’li 1980’li yıllardan önce giydiği bir çok formanın illüstrasyonları bulunuyor. Kitaptan bir adet örnek olarak da bastıran İzgördü, kitabı görmek isteyenlere de inceleme imkanı sunuyor. 27 Kasım 2013’te başlattığı kampanyada beş günde 605 dolar bağış toplayan İzgördü, kampanyayı 11 Ocak 2014’e kadar sürdürecek.

Kitabın bir nüshasına sahip olabilmek için en az 40 dolar bağışlamak gerekiyor. 40 dolar bağışlayanların adresine kitap postalanacak. 40 dolardan az yapılan bağışlar ise, kitabın basımına katkının yanı sıra doğrudan Lösemili Çocuklar Vakfı’na bağış yapmış olacaklar.

Destek vermek isteyenler için kampanya sayfası: BEŞİKTAŞ FORMALARI

HABER: (TurkAvenue)