Skip to content
Menu

Hillary Clinton’dan Michael Flynn’a ‘pizzagate’ göndermesi

AMERİKA BÜLTENİ (14 Şubat 2017)

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile örtülü ilişkileri Donald Trump yönetiminin başını her geçen gün daha ağrıtırken, bu ilişki ağının merkezindeki isim olan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ın istifası büyük ses getiriyor.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesinin kıdemli üyesi California milletvekili Adam Schiff, Trump’ın seçim ekibinden isimler ile Kremlin arasındaki ilişki ağının ortaya çıkarılması için soruşturmanın derinleştirilmesini isterken, Trump yönetimi Flynn ile Rusya büyükelçisinin konuşmalarından yeni haberdar olmuş gibi yaptığına dikkat çekerek, bu konuşmaları Başkanın veya birbaşka yetkilinin isteğiyle yapıp yapmadığının soruşturulması gerektiğini söyledi.

Demokrat Partinin Kongrede önde gelen isimlerinden olan ve kritik komitelerde yetkili iki milletvekili John Conyers ile Elijah E. Cummings de yaptıkları ortak açıklama ile, Trump yönetiminin, aylarca önce Flynn’ın Ruslarla gizli konuşmaları hakkında uyarıldığı halde hiçbir şey yapmamasının şok edici olduğunu söylediler. ABD’nin önde gelen istihbarat kurumlarının, Rusya’nın Beyaz Saray’da kulağı olduğu gerekçesiyle Trump yönetimine çok kritik istihbaratların akışını 3 hafta önce kestikleri de medyada yer alan bir başka iddia.

Öte yandan Flynn’ın istifa etmesine en ilginç tepkilerden biri de Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton’dan geldi. Clinton doğrudan birşey söylemek yerine, arkadaşı Philippe Reines’in ‘COMETS’ adıyla kelime oyunu yaparak ‘eden bulur’ imalı Tweet’ini paylaştı.

 


Seçim döneminde sosyal medyada hızla yayılan ve ‘pizzagate’ olarak bilinen komplo teorisinde, Hillary Clinton’ın ve ekibinin, Washington DC’de bulunan Comets adlı bir pizzacıdan dünya çapında pedofili çetesini yönettiği iddia ediliyordu. Bu komplo teorisini sosyal medyada Pizzagate etiketiyle yayan kişinin Michael Flynn’ın oğlu Michael G. Flynn olduğu ortaya çıkmıştı. Amerikan istihbarat kurumları, Flynn’ın ekibinin, komplo teorisini desteklemek için kullandığı Demokrat Partili yöneticilerin e-maillerin ise Rus hackerlar tarafından elde edilerek servis edildiğini rapor etmişti. Bunun üzerine ABD çok sayıda Rus diplomatı sınır dışı etmiş ve bazı Rus istihbaratçılara ve vatandaşlarına ambargo kararı almıştı.

Oğul Flynn’ın başında olduğu trol ekibi, aynı dönemde Clinton’ın asistanı Huma Abedin üzerinden ‘Müslüman Kardeşler’ üyesi olduğundan, Trump’ın adaylık yarışındaki rakibi Marco Rubio’nun kokain partileri yapan bir homoseksüel olduğuna ve Facebook’un sahibi Zuckerberg, Demokrat başkan aday adayı Bernie Sanders ile Twitter CEO’su Jack Dorsey’in de üyesi olduğu ‘komünist örgütlenmeye’ kadar bir dizi akla zarar komplo teorisini daha sosyal medyada yaymış ve Trump destekçilerinin motivasyonunda önemli rol oynamıştı.

Reines’n Tweet’inin altında artık işsiz kalan Flynn’a Dominos Pizza’nın işçi aranıyor linkini eklemesi de dikkat çekti.