Skip to content
Menu

Beyzbol liginde çanlar, New York Mets için çalıyor

22 Haziran 2011, Çarşamba

(Amerika Bülteni)

Önce Oakland’a karşı 2 maç, sonra Texas Rangers ile Texas’ta 3 maç, ardından Detroit’te 3 maç… Detroit dönüşü Bronx’ta ezeli rakibi Yankees ile 3 maç ve ardından California’da 4 maç Los Angeles ile ve nihayet 3 maç San Francisco’da… Amerikan Beyzbol Ligi MLB’nin popüler ama başarısız takımı New York Mets için bu sezonun ve gelecek birkaç yılın kaderi bir aydan kısa süredeki bu 18 maçtaki sonuçlara bağlı.

Mevcut puan durumunda Mets, Play-off serisine ‘’wild card’’ kontenjanından kalmaktan 6 yenilgiyle, bulunduğu Ulusal Lig (NL) Doğu konferansında liderlikten ise 10,5 yenilgiyle geride. Eğer, Mets, play-off maçlarına katılmak istiyorsa bu 18 maçta birşeyler yapmak zorunda. Aksi taktirde Temmuz ayı içinde Mets’in birçok önemli oyuncusunun Temmuz ayında kulübü bırakması gündeme gelecek. Beyzbol’da temmuz, yılın en yoğun transfer ayı olarak biliniyor.

Mets’in kulüp başkanı Jeff Wilpon, birkaç gün önce yaptığı açıklamada, borç batağındaki New York takımının play-off’a kalırsa oluşacak reklam gelirleriyle takıma takviye yapmanın mümkün olabileceğini ve bir toparlanma ümidi sözkonusu olabileceğini açıklamıştı. Ancak Wilpon’un açıklamasından beri Mets paly-off (wild card) sıralamasında 9’nculuğa gerilemiş durumda.

Takım, sahası Citi Field’te, çoğu maçını az sayıda seyirciye oynuyor. Bu da kulübün ekonomik durumunu daha da sarsıyor. Ancak herşeye rağmen Mets kendi geleceğini kendi ellerinde tutuyor. Bu 18 maçlık maraton kulübün tarihinde dramatik bir çöküşün ya da dönüşümün başlangıcı olacak.

Ulusal Lig’de Çarşamba günü itibarı ile sıralama şu şekilde:

Divisons liderleri

1 – Philadelphia

2- Milwaukee

3 – St. Louis

4 – Arizona

 

Wild Card sıralaması

Atlanta

St Louis

Milwaukee

San Francisco

Colorado

Cincinnati

Pittsburgh

Washington

NY Mets

LA Dodgers

Florida

San Diego

Chicago Cubs

Houston