Skip to content
Menu

Apple, iPod çağını sona mı erdiriyor?

18 Temmuz 2011, Pazartesi

(Amerika Bülteni)

Öyle görünüyor ki daha birkaç yıl öncenin popüler teknolojik oyuncağı olan iPod Classic yolun sonuna geldi. Apple’ın, iPhone ve iPad ile teknoloji piyasalarında fırtınalar estirdiği günümüzde bir zamanların popüler MP3 oynatıcısını üretmekten vazgeçmeyi planladığı belirtiliyor.

Apple, gelecek hafta, yılın ikinci çeyreğindeki satışlarının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 7.2 daha düşük olduğunu kamuoyuna açıklayacak. Bu düşüş, Apple’ın iPod’un üretimini durduracağı söylentilerine neden oluyor.

Wired yazarı Christina Bonnington, Apple’ın Eylül ayında büyük olasılıkla klasik iPod’ların ölümünü açıklayabileceğini kaydetti. Bonnington, özellikle iPod Touch’ların çıkmasından sonra, kimsenin hediye olarak bile iPod klasik satın almadığına işaret etti.

PC Mag yazarı David Murphy ise, iPod classic’lerin ömrünü tamamladığına katılmakla beraber, cenaze için o kadar da acele etmeyelim diye yazdı. Murphy, Apple’ın Haziran döneminde hala 8 milyon iPod satmayı ümit ettiğine dikkat çekerek, ‘’Bu klasiğin hala ömrü var’’ dedi.