Skip to content
Menu

MSNBC, Cenk Uygur’un işine son verdi

ABD’nin en etkili haber kanallarından biri olan MSNBC, bir süredir hafta içi saat 18:00’de program sunan Türk asıllı Cenk Uygur’un programını sona erdirdi. Uygur’un işine son verilmesi Keith Olbermann’dan sonra MSNBC’nin ikinci kez tartışmaların merkezine yerleştirecek gibi.

Amerika Bülteni

20 Temmuz 2011, Çarşamba

ABD’nin en etkili haber kanallarından biri olan MSNBC, bir süredir hafta içi saat 18:00’de program sunan Türk asıllı Cenk Uygur’un programını sona erdirdi. MSNBC’den yapılan açıklamada, karara gerekçe olarak ‘’Maalesef Cenk, kendisine önerdiğimiz yeni yayın saatini kabul etmedi’’ denildi.  Tatilde bulunan Cenk Uygur ise, Perşembe günü bir telekonferans yöntemiyle bir basın toplantısı düzenleyerek, MSNBC le aralarındaki anlaşmazlığın nedenlerini kamuoyuna açıklayacağını duyurdu. Medya kulisleri, MSNBC’nin kararının asıl nedeninin, Cenk Uygur’un tatilde olduğu sırada yerine program yapan siyahi aktivist vaiz Al Sharpton’un kayda değer reyting alması olduğu yorumu yapılıyor.

ABD’de sol kesimin haber kanalı olarak bilinen MSNBC, geçtiğimiz aylarda sol muhalif yaklaşımıyla bilinen Keith Olbermann ile de yollarını ayırmıştı. Olbermann, yakın zaman önce eski Başkan Yardımcısı AL Gore’un kurduğu Current TV’de yeniden program yapmaya başlamıştı. YoungTurks adlı radyo ve YouTube video programıyla ülkenin sol gençliği arasında oldukça popüler olan Cenk Uygur’un da Olbermann gibi Current TV’ye geçip geçmeyeceği merak konusu.

1970 yılında İstanbul’da doğan Cenk Uygur, 8 yaşındayken ailesi ile beraber ABD’ye göç etti. Columbia Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Uygur, The Young Turks adlı radyo ve online programı ile yoğun bir izleyici – dinleyici kitlesine sahip.