Skip to content
Menu

Müslüman sandığı Sih’i öldüren ırkçı Texaslı idam edildi

2001 yılındaki terör saldırılarına misilleme olarak, Texas’ta başlarındaki türbandan dolayı 1 Sih’i ve 1 Pakistanlıyı öldüren, bir Bangladeşliyi ise kör eden ırkçı Amerikalı idam edildi.

Öldürülen Hintli Vasudev Patel ile Pakistanlı Wakar Hasan. Kutu içindeki Rais Bhuiyan ise saldırıda bir gözünü kaybetti

21 Temmuz 2011, Perşembe

Amerika Bülteni

‘’Dünyadaki nefretin sona ermesi gerek. Tanrının merhametinden bunu diliyorum’’. 10 yıl önce 11 Eylül saldırılarından hemen sonra Müslüman sanarak iki Sih’i öldüren ve bir Bangladeşliyi de kör eden   41 yaşındaki Mark Stroman’ın, önceki akşam zehirli iğne ile idam edilmeden önceki son sözleri bunlar oldu.

Stroman’ın dün son anda Anayasa mahkemesine yaptığı başvuru da reddedilince cezası dün gece zehirli iğneyle infaz edildi.

Mark Stroman adlı sabıkalının Arap sanarak vurduğu biri Hint diğeri Pakistanlı iki kişi ölmüş; Bangladeşli üçüncü kişi bir gözünü kaybetmişti.

Teksas’da benzin istasyonu işleten Hintli Vasudev Patel 49, Pakistan asıllı  Vakar Hasan ise 46 yaşındaydı.

Reis Bhuiyan adlı Müslüman Bangladeşli ise yüzüne ateş ederek kör olmasına sebep olan Stroman’ın idamını engellemek için son ana kadar çaba sarfetti. Son olarak Bhuiyan’ın avukatları, müvekillerinin mahkum konuşmak istediğini ve bunun için idam cezaının başka bir tarihe ertlenmesini istedi ancak mahkeme bu isteği reddetti. Bhuiyan, Stroman’ın derdini aldığını ve dünyaya barış mesajları vermesi için yaşaması gerektiğini savunuyordu.