Skip to content
Menu

Obama ‘borç duası’na çıktı!

Kongre borç tavanını yükseltmekte anlaşamazsa, Amerikan devletinin günlük işleyişi için bile parasının kalmayacağı ve kısmi iflas yaşayacağı 2 Ağustos günü yaklaştıkça ABD Başkanı Barack Obama’nın da çaresizliği artıyor. 

Amerika Bülteni – ÖZEL

Kongre borç tavanını yükseltmekte anlaşamazsa, Amerikan devletinin günlük işleyişi için bile parasının kalmayacağı ve kısmi iflas yaşayacağı 2 Ağustos günü yaklaştıkça ABD Başkanı Barack Obama’nın da çaresizliği artıyor.

Obama’nın, önceki akşam resmi programında gözükmemesine rağmen Beyaz Saray’da Amerikalı Hıristiyan dini liderleri kabul ederek, beraber dua ettiği belirtildi. Beyaz Saray’da 40 dakika süren toplantıya katılanlardan Dr. Barbara Williams-Skinner, zirvenin başında masanın etrafındaki herkesin el ele tutuşarak, borç krizi ve fakirler için beraber dua ettiklerini açıkladı.

Basına kapalı toplantıda Obama’nın dini liderlere, fakirlere sosyal yardımlarda kesinti yapılmasına karşı mücadele sözü verdiği de kaydediliyor. Toplantının, yaklaşık 5000 bin papazın beraber imzalayarak Obama ile Kongre liderlerine gönderdiği ve borç krizinde yoksullara ve zayıflara karşı adil olunması çağrısı içeren mektuptan sonra gelmesi dikkat çekti.