Skip to content
Menu

Bachmann’ın migreni haberi, seksist bir haber mi?

2012 Başkanlık seçiminde Cumhuriyetçi Parti içinde adaylık yarışında hızla öne çıkan, partinin aşırı sağcı kanadından Michele Bachmann’ın migren hastası olduğuyla ilgili haber yeni bir tartışma başlattı. Migren haberi seksist bir haber mi?

Michele Bachmann, Haziran ayında GOP liderlik konferansında

Amerika Bülteni – ÖZEL

Daily Caller web sitesinin, Bachmann’ın baş ağrıları nedeniyle 3 kez hastanelik olduğu ve fonksiyon gösteremez hale geldiği yönündeki haberinden sonra bazı çevreler, ‘Aşırı çalışmanın yanı sıra, stresle baş etmesi gerekirken Başkanlık görevini yerine getirebilir mi?’ sorusunu gündeme getirdi.

Politico da, Bachmann’ın temmuzda hastanede olduğu için Temsilciler Meclisi’ndeki sekiz oylamayı kaçırdığını yazdı.

Daily Caller’dan Jonathan Strong,  Kongre üyesi Bachmann’ın eski mesai arkadaşlarına dayandırdığı haberinde, Bachmann’ın, migren nöbetleri ile başedebilmek için ciddi oranda ilaç almak zorunda kaldığını yazdı.

Peki bu haber seksist bir çamur atma haberi mi?

‘’Hayır bu haber seksist değil’’

Çünkü migren onun yönetme kabiliyetini etkiler. ‘’Eğer Bachmann, kendisini günlerce işinden alıkoyacak şiddette bir migren hastasıysa, bu makul ve cinsisyetçi açıdan nötr bir haberdir’’ diye yazan Slate yazarı Jessica Grose, ‘’Her ne kadar bu yazdığımı politik taraftar yazısı gibi görse de öyle değil. 2008 yılında John McCain’in sağlığı ile ilgili haberleri hatırlayalım. Caller’ın haberi, eski patronlarına hınç duyan bir grup sefil konuşuyor olabilir ama aynı şekilde bu durumu ona oy verenler de bilmeyi hakediyor.’’

‘’Evet bu haberin seksist bir yönü var’’

New York Magazine’den Noreen Malone ise, ‘’Migren, büyük çoğunlukla bir kadın hastalığıdır. Her ne kadar Bachmann’ınki yoğun stresten kaynaklanmış olabilse de, çoğunlukla kadınların adet dönemi ya da menopozla ilgili yaşadıkları bir sorundur. Kadın olmanın kaçınılmaz bir biyolojik yan etkisi… Haber, haberin gündeme geliş şekli bir erkek aday benzeri sorun yaşadığında taşıyacağı tona sahip değil. Daha çok, mağara adamının, kadının yönetici olmasına hormonlarını gerekçe göstererek karşı çıkması tonunda…’’

‘’Hem migrene hem de başkanlığa sahip olabilirsiniz’’

Bachmann’a en dikkat çekici destek ise, Bachmann ile taban tabana zıt dünya görüşlerini paylaşan The Nation’dan geldi. Nation yazarı Dana Goldstein, ‘’Ben şu hayatta Bachmann’ı sevmekten başka herşey olabilirim. Ama bir gerçeği teslim etmek lazım. Bu migren haberi cahilce ve haksız bir haber. Migren, daha çok seksist yaklaşımla tartışlan bir konu. Birçok ABD başkanının ciddi sağlık problemi vardı. Michele Bachmann’ın kesinlikle başkan olmaması için yeterince sebep var, onları konuşalım. Migrenini değil…’’ (23 Temmuz 2011)