Skip to content
Menu

Komedyenlerin gözünden ABD’de bu hafta

Bu hafta, Rupert Murdoch’un İngiltere Parlamentosuna ifade vermesi,  ülkenin borç tavanı krizi, Cumhuriyetçi Partideki başkan adaylığı yarışı ve ekonomi gece porgramı komedyenlerinin gündemini en çok meşgul eden konular oldu. İşte komedyenlerin gözünden ABD’de geçen haftanın panoraması:

Amerika Bulteni

Amerika Bülteni – ÖZEL

Texas Valisi Rick Perry, Tanrı’nın kendisine başkan adaylığı için ilham verdiğini söyledi. Kongre üyesi Michele Bachmann da tanrının kendisine aday olması için ilham verdiğini söyledi. Tanrı bu kadar kararsızsa kesin aday ol çağrısı Mitt Romney’edir.

Jay Leno

 

Rupert Murdoch 80 yaşında. Karısı ise 42 yaşında. 80-42, Cleveland Cavaliers maçlarının ilk devre sonucuna benziyor, değil mi?

–   Jay Leno –

 

Rupert Murdoch, Avam Kamarası komisyonuna verdiği ifadede, ‘’şok olduğunu, dehşete düştüğünü ve utanç duyduğunu’’ söyledi. Açık ki o da Fox News seyretmiş.

–  Jay Leno –

 

Başkan Obama Budist lider Dalai Lama ile özel bir görüşme yaptı. Görüşmede Obama konuğuna Tibet’teki politik durumu sorarken, Dalai Lama ise Obama’ya, boşta kalan Jeniffer Lopez’e atlarsa çok mu erken olacağını sordu.

–Conan O’Brien –

 

Obama, Dalai Lama ile biraraya geldi. Dalai Lama, Çin’in parmağı altında yaşamaktan yakınınca, Obama da, ‘’hiç sorma hoca, hiç sorma’’ diye tasdik etti.

– Jay Leno

 

California’nın ikiye bölünmesi haberleri geliyor. Öye görünüyor ki bu Arnold-Maria boşanması sandığımızın üzerinde büyük bir olay.

–       Jay Leno –

 

Murdoch bence bu telefon hackleme olayında suçsuz. MySpace’e 580 milyon dolar ödeyen biri teknolojiden anlıyor olamaz.

–       Jimmy Kimmel-

 

Murdoch’u yüzüne yapıştırılan pastayı görünce düşündükleri

– ‘’Heyyy! Bedava pasta!’’

– ‘’Bu, News of World için muhteşem bir manşet olurdu’’

– ‘’Bu, Letterman’ın stüdyosunu da basan çocuk değl mi?’’

 – David Letterman –

 

‘’Carmageddon’u ne kadar büyüttüler öyle… Oysa bir Los Angeles otobanının bu haftasonu, Newt Gingrich’in kampanya web sitesinden daha az trafiğe sahne olmasıydı, o kadar… Birşey değil’’

–       Jay Leno –

 

‘’Rebekah Brooks’un hapishanedeki çevresinde, News Corporation’dakinden daha az suçlu olması ne acayip değil mi? ‘’

–       Jay Leno –

 

‘’Şimdi yeni arkadaşlık ağı ‘Google +’ başladı. Diğer arkadaşlık ağları Facebook ve Twitter’ı yok etmeye çalışıyor. Facebook ve Twitter de, Friendster adlı arkadaşlık ağını piyasadan silen MySpace adlı arkadaşlık ağını piyasadan silmişlerdi. Açık ki bu internet arkadaşlığı, gerçek arkadaşlığın ne olduğunu bilmiyor.’’

– Bill Maher –