Skip to content
Menu

Mormon lider mahkemede çok karılılığı savundu, hakimleri tehdit etti

Kısaca FLDS olarak adlandırılan İsa Mesih’in Ahirzaman Azizlerinin Fundemantal Kilisesi’nin (Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints) tutuklu lideri  Warren Jeffs, bugünkü duruşmada ‘’çok karılılığı’’ savundu ve hakimleri tanrının gazabıyla tehdit etti.

Amerika Bülteni – ÖZEL (29 Temmuz 2011)

Fundemantalist Mormonluğun lideri olan Warren Jeffs, ilk bir saatinde sessiz kaldığı duruşmada aniden ‘’itiraz ediyorum’’ diyerek ayağa kalkarak, herkesi hayretler içinde bırakan bir savunma yaptı. Savcı ve yargıçları ‘’kendisini suçlandığı iki suçtam mahkum ederlerse, tanrının gazabına uğrayacakları’’ yönünde tehdit eden Jeffs, davanın askıya alınmaması halinde mahkeme yetkililerinin ‘’hastalık ve ölümle’’ yüzleşeceğini de iddia etti. Davanın hakimi Barbara Walther, jüri önünde bu tehditlerine devametmesi halinde kendisini salondan çıkarttıracağını söyledi.

Poligami, küçük çocukları evlendirmek ve ensest suçları gibi değişik suçlarla 2006 yılından beri değişik eyaletlerde tutuklu bulunan Jeffs, halen rüştünü kazanmamış iki genç kıza karşı cinsel suç işlediği gerekçesiyle Texas’ta yargılanıyor. ABD’de bu suça ömür boyu hapis cezası veriliyor.

Duruşmada kendi kendinin avukatlığını yapan Jeffs, ‘’Biz akşamdan sabaha marjinal bir grup değiliz. Prensipleri, inançları tarihi olan bir topluluğuz. Poligami tanrının emri. Nasıl değiştirebiliriz’’ şeklinde konuştu.

55 yaşındaki Jeffs, FLDS’nin eski lideri Rulon Jeffs’in oğlu. Babası öldükten bir hafta sonra babasının 30’a yakın karısıyla (öz annesi ile beraber 2’si hariç) kendisi evlendi. Jeffs’in 70’ten fazla karısı bulunuyor. FLDS’nin halen 10 bin üyesi olduğu tahmin ediliyor.

Mormon fundamentalizmi, kilisenin ilk yıllarının ve Brigham Young’ın geleneklerine sımsıkı bağlı oldukları iddiasında. Ana akım Mormonluğun, çok karılığı ve temel olduğunu iddia ettikleri bazı Mormon geleneklerini terk etmesine karşı çıkıyorlar.