Skip to content
Menu

Londra’da ayaklanma; 8 polis yaralı

İngiltere’nin başkenti Londra’nın kuzeyinde bulunan Tottenham mahallesinde dün gece yaşanan ayaklanmada polis saldırıya uğradı, bina ve araçlar ateşe verildi.

Perşembe günü Mark Duggan adlı bir gencin polislerce öldürülmesini protesto ederek polise saldıran göstericiler 8 polisi yaraladı.

Polis bu sabah da bazı kesimlerde yasadışı eylemlerin sürüdüğünü ve mahalle sakinlerinin yağmalamalar olduğu konusunda kendilerine bilgi verdiğini söylüyor.

Londra itfaiyesi bölgedeki bütün yangınların kontrol altına alındığını kaydetti.

Polis yetkilileri, Londra’nın en yoksul semtlerinden Tottenham‘da yaklaşık 300 kişinin semtteki polis karakolunun önünde gösteri düzenlediğini bildirdi.

Kendilerine engel olmak isteyen polislere şişeler ve ellerine geçirdikleri diğer nesneleri fırlatan göstericilerin, polise ait iki araç ile bir otobüsü ateşe verdiği, dükkanları yağmaladığı ve camlarını kırdığı belirtti.

Tottenham’da 1985’te bir kadının polisin evine operasyon düzenlediği sırada kalp krizi geçirerek ölmesinin ardından başlayan gösterilerde bir polis bıçaklanarak öldürülmüş, 60 polis yaralanmıştı.

Aralarında çok sayıda Türk de olmak üzere, çeşitli etnik grupların bir arada yaşadığı Tottenham, Londra’da en büyük siyah nüfusu barındıran semtlerden biri.

BBC- 7 Ağustos 2011