Skip to content
Menu

Bill Clinton adını resmen koydu; O artık bir ‘vegan’

Bill Clinton, CNN'de artık vegan olduğunu resmen açıkladı

Amerika Bulteni (21 Ağustos 2011)

Hamburger ve ızgara başta olmak üzere fast food tarzı gıdalara düşkünlüğüyle bilinen ABD eski Başkanı Bill Clinton, geçen yıl başladığı hayvansal ürün tüketmemeye dayalı beslenme tarzının resmen adını koydu ve vegan olduğunu açıkladı.

Et tüketmemenin de ötesinde, süt,yumurta, ipek ve deri dâhil hiçbir hayvan ürününü kullanmayan bir dünya görüşüne sahip kişilere vegan deniyor.

2004 yılında kalbinden bypass ameliyatı olan Bill Clinton, bugün CNN’de yayınlanacak, Dr Sanjay Gupta ile özel röportajında artık et ve süt ürünleri ve yumurta gibi hayvani gıdaları yemediğini belirterek, ‘’her zamankinden daha sağlıklı olduğunu’’ söyledi.

Vegan olduktan sonra yaklaşık 10 kilo veren Clinton, ‘’Hiç hamburgerli günlerinizi özlüyor musunuz?’’ sorusuna ise, ‘’Sebze, meyve ve baklayı çok seviyorum. Şimdi yediğim şeyleri çok seviyorum.’’ diye cevap veriyor.

65 yaşındaki Clinton, hedefinin 83 kiloya, yani 13 yaşındaki kilosuna dönmek olduğunu söylerken, ‘’ Vegan olduğumdan beri kan tahlillerim daha iyi çıkıyor. Kendimi çok iyi hissediyorum ve artık daha enerjiğim” şeklinde konuşuyor.

Vegan kültürü artık marjinal değil

Dünyanın en ünlü insanlarından birinin bu dramatik beslenme değişkliği, vegan kültürünün de artık ana akım bir kültüre dönüştüğünün göstergesi mi?

Slate.com’dan David Weigel, Clinton’un kararını, Amerikan kamuoyunun veganlığa bakışının da kısa sürede ne kadar değiştiğini göstergesi olarak kabul ediyor; ‘’Daha 2007’de Dennis Kucinich’in veganizmi, onun tuhaflığının göstergesi olarak sunuluyordu’’.