Skip to content
Menu

New York, Los Angeles’ın tahtına göz dikti; Bu sezon rekor sayıda TV dizisi çekiliyor

Amerika Bulteni (24 Ağustos 2011)

Amerikan film endüstrisinin kurulduğu New York, bu endüstrinin bugünkü evsahibi Los Angeles’la rekabetinde son yıllarda büyük atağa geçti. ABC Televizyonunda yayınlanacak yeni dizi ‘Pan Am’ın Brooklyn Navy Yard içindeki Steiner Studyolarındaki setini ziyaret eden New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, New York’ta bu sezon tam 23 televizyon dizisinin çekimlerinin yapılmakta olduğunu ve bunun New York için bir rekor olduğunu açıkladı.

New York Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre de New York’taki televizyon ve film çekim endüstrisinin büyüklüğünün 5 milyar dolara ulaştığı belirtildi. Bu çekimler 100 bin New Yorklunun doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam edilmesine katkı sağlarken, yaklaşık 4 bin işyerini de açık tutuyor.

1963 yılına ait bir hikayeyi anlatan yeni dizi ‘Pan Am’ın setinde de 400 kişi çalışıyor. Pan Am’ın da çekimlerinin yapıldığı ve yeni Hollywood olmaya başlayan Brooklyn Navy Yard ise gelecek 2 yılda 2 bin yeni personel daha istihdam edeceklerini açıkladı. Bu gelişmelerde New York’un, film ve dizi çekimlerine uygulamaya başladığı yüzde 30 vergi kredisi politikasının etkisi önemli rol oynuyor.

HBO’nun ünlü dizisi “Curb Your Enthusiasm“, Los Angeles’tan New York’a dönerken, paralı film kanalının diğer ünlü iki dizisi “Boardwalk Empire” ve “Blue Bloods“un çekimleri halihazırda New York’ta gerçekleşiyor.

Yeni Hollywood olma yolunda ilerleyen Brooklyn’in ‘borough’ başkanı Marty Markowitz de, CBS’e yaptığı açıklamada, ‘’Brooklyn’e ‘Hollywood East’ diyorlar. Oysa ki gerçekte Hollywood’a ‘Brooklyn West’ denmeli’’ sözleriyle bölgesinin film ve televizyon dizileri endüstrisindeki yükselen iddiasını sergiliyor.