Skip to content
Menu

Olay adam Julian Assange, CBS’e konuştu: Ben ‘hacker’ değilim

AMERİKA BÜLTENİ (5 Eylül 2011)

Amerikan CBS televizyonunda yayınlanan ’60 Minutes’ programı, son bir haftada yeniden dünya gündemine yerleşen Wikileaks’in kurucusu Julian Assange ile yaptığı kapsamlı bir röportajı yayınladı. Programın yapımcıları Tanya Simon ve Howard Rosenberg ile sunucusu Steve Kroft için, Assange’ın söyledikleri kadar, röportajın kendisi de haber değeri taşıyordu.

Kroft ve Simon, CBS’e, Wikileaks’in gizemli kurucusu ile yaptıkları röportajın perde arkasını ve izlenimlerini de anlattılar.

Kroft, Assange’ın Amerikan medyasında portreleştirildiği gibi paranoyak ya da şeytani bir dahi olmadığı izlenimi edindiğini ifade ederek, oldukça zeki ve parlak bir beyne sahip olduğunu söyledi. Kroft, Julian Assange’ın gazeteci olduğuna inanmaya başladığını da itiraf etti. Tanya Simon ise, en ilginç bulduğu anın, Assange’ın bilgisayar başında çalışırken bir görüntüsünü alma isteklerini reddetmesi olduğunu söyledi. Bilgisayar başındaki görüntüsünün, ‘hacker’ olarak lanse edilme propagandasına hizmet edeceğini ifade eden Assange bunun yerine hiç adeti olmadığı halde not defterine kalemle yazı yazarken görüntü almalarına izin verdi. Röportaj, hergün karakola gidip imza vermesi gereken Assange için imza vaktinin gelmesi nedeniyle yarıda kalınca ikinci yarısı ertesi gün çekilmiş.

RÖPORTAJIN YAZILI HALİNİ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ

İKİNCİ BÖLÜM