Skip to content
Menu

Yahoo’da gece darbesi: CEO Carol Bartz kovuldu, yerine Tim Morse vekalet edecek

AMERİKA BÜLTENİ (6 Eylül 2011) İnternetin büyük şirketlerinden Yahoo’da adeta gece darbesi yapıldı.

Salı akşamı Yahoo’nun CEO’su Carol Bartz’ın işine son verildiği haberleri yayıldı. Birkaç saat sonra Yahoo’dan yapılan kısa açıklamada bu bilgi doğrulandı ve Bartz’ın yerine Tim Morse’un vekaleten CEO’luğa atandığı duyuruldu.

Ancak, bu sürpriz değişikliğin nedeni belirtilmedi.

 

Carol Bartz, ‘kovulduğunu’ çalışma arkadaşlarına aşağıdaki email ile duyurdu:

 

To all,I am very sad to tell you that I’ve just been fired over the phone by Yahoo’s Chairman of the Board. It has been my pleasure to work with all of you and I wish you only the best going forward.

Carol

 

Bartz’ın 30 aylık görevi süresinde Yahoo’nun rakiplerinin gerisine düşmesi ve eski gücüne kavuşmak için herhangi bir atılım işareti olmaması, şirket içinde rahatsızlığa neden oluyordu. Yahoo yönetim kurulunun neden yeni bir CEO atamayıp, geçici atama yaptıklarının da kesin bir cevabı henüz yok.

Yahoo’nun hala güçlü bir internet trafiğine sahip olması, bazı güçlü firmaların Yahoo’yu satın alabileceği dedikodularına neden oluyor. Adı geçen firma ve kişiler arasında, Silver Lake Partners, Andreessen Horowitz, News Corp. eski müdürü Peter Chernin ve Providence Equity Partners ile AT&T, News Corp. ve Verizon gibi kurumlar da var.