Skip to content
Menu

New York artık oraya ‘Ground Zero’ demeyecek

AMERİKA BÜLTENİ (7 Eylül 2011) 11 Eylül 2001 günü yıkılan Dünya Ticaret Merkezi’nin enkaz alanı için kullanılan ‘ground zero’ tabiri adeta bir özel isme dönüştü ve tüm dünyada ünlendi. Ancak New York artık, enkaz olmaktan fazlasıyla çıkan ve Özgürlük Kulesi’nin yükseldiği bu alanı ‘Ground Zero’ adıyla anmak istemiyor.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 11 Eylül saldırısının 10’ncu yıldönümüne günler kala, bu yöndeki çağrıya katıldı ve artık medyadan ve New Yorklulardan bu alana ‘Ground Zero’ dememelerini istedi.

Bloomberg, bu alanın artık daha önceden olduğu gibi World Trade Center (Dünya Ticaret Merkezi) ve Ulusal 11 Eylül Anıt ve Müzesi (National September 11 Memorial and Museum) şeklinde anılması çağrısında bulundu.

Bloomberg, ‘Daha İyi Bir New York İçin Birlik’ grubunun kavhaltısında yaptığı konuşmada,  ‘’Bu pazar günü sadece saldırının acısını değil, New Yorklular olarak acılarımızı nasıl pozitif bir güç ve atılıma çevirdiğimizi de konuşalım. Şimdi artık, Lower Manhattan’da, 1920’den beri en fazla sayıda insan yaşıyor.’’ Dedi.

Bloomberg daha sonra ABD Savunma Bakanı Leon Panetta ile birlikte 11 Eylül Anıt’ını ziyaret etti. Pazar günü ABD Başkanı Barack Obama ve eski Başkan George Bush’un da katılması beklenen anma törenleri nedeniyle New York’ta olağanüstü güvenlik önlemleri alınacak.