Skip to content
Menu

Sandalyeye sığamayan ‘topluca’ müşteri, fast-food restoranını dava etti

AMERİKA BÜLTENİ (19 Eylül 2011)

‘Hafif toplu bir insansanız’ diyor Martin Kessman, New York’un Nanuet kasabasındaki White Castle şubesindeki ‘’masaya sığamıyorsunuz’’. 132 kiloluk Kessman, ünlü restoran zincirini, ”restoranda oturup yeme hakkını ihlal ettiği” için dava etti. Ancak haklı olduğu bir konu da yok değil: Burger restoranıysanız biraz ‘ağır’ müşterilerinize karşı da duyarlı olmak zorundasınız. Kabin şeklindeki geleneksel fast-food masasına sığamadığı için oturmamanın, kendisini diğer müşterilerin gözünde olağanüstü derecede küçük düşürdüğünü kaydeden Kessman, ‘’Normal insan gibi restorana oturup yemek istiyorum’’ diyor.

White Castle ise cevap olarak sadece 2 kelime veriyor: Drive Through. Sonra alternatif olarak iki kelime daha öneriyor: ‘katlanabilir sandalye’

Ancak White Castle ile Kessman arasındaki bu kırıcı hukuk mücadelesi yine de ilişkiyi koparmamış. 1959 yılından beri White Castle müşterisi olan Kessman, hala White Castle’den yemek yediğini, kendisi için eşinin sandiviçleri almaya gittiğini belirtiyor.