Skip to content
Menu

Beyzbol dünyası Yankees emektarı Mariano Rivera’nın rekorunu konuşuyor

Mahcub kişiliyle bilinen Riviera, 602'nci 'save'inden sonra sahada seyircilerinin alkışları karşısında da mahcubiyetle ne yapacağını bilemedi.

AMERİKA BÜLTENİ (20 Eylül 2011)

Pazartesi günü, MLB liginde oynanan New York Yankees – Minnesota Twins karşılaşması, beyzbolda yeni bir ‘tüm zamanlar’ rekoruna sahne oldu. Yankees’in 41 yaşındaki emektar ‘relief pitcher’ı Mariano Rivera, 602’inci ‘save’ini yaparak, tüm zamanlar ‘save’ rekorunu kırdı ve tüm zamanların en değerli ‘relief pitcher’ı olduğunu gösterdi.

Bugün birçok Amerikan gazetesinin birinci sayfasını fotoğrafı süsleyen Riviera, takımıyla beraber tam 17 World Series şampiyonluğu yaşamasına rağmen hiçbir zaman medyanın tek başına bu ölçüde dikkatini çekmemişti. Ancak efendi ve mahcub kişiliği ile Yankees’in ABD’deki tüm beyzbolseeverler tarafından en çok sevilen ve saygı gören oyuncusu.

Beyzbolda ‘save’, atıcının (pitcher) belli şartlarda isabetli atışlarıyla rakip takımın 3 vurucusunu art arda oyun dışı bırakıp galibiyeti getirmeye deniyor.

Rivera, Twins vurucuları, Trevor Plouffe, Michael Cuddyer ve Chris Parmelee’ı art arda oyun dışı bırakarak, Yankees’in 6-4’lük üstünlüğünü maçın finali olarak ilan etti. Daha önce 601 ‘save’ ile Trevor Hoffman’a ait olan ‘save’ rekorunu kırarken, stadyumu dolduran onbinlerce beyzbolsever ellerindeki kameralarıyla bu tarihi anı kaydetmeye çalışıyordu.

Yankees taraftarı için bu son dönemin ikinci büyük anıydı. Temmuz ayında Derek Jeter, Bronx’taki 3000’inci isabetli vuruşunu yaparak tarihe geçmişti.