Skip to content
Menu

Obama, Abbas ile görüşecek: BM’de bugünün programı

AMERİKA BÜLTENİ (21 Eylül 2011) Liderlerin Genel Kurul konuşmaları bugün başlıyor. Açılış konuşmasını Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff yapacak. Rousseff, ilk sırada konuşan ilk kadın lider olarak tarihe geçecek. Ardından kürsüye bu yıl üçüncü konuşmasını yapacak ABD Başkanı Barack Obama gelecek. İlk gün konuşmacıları arasında, Fransa Devlet Başkanı Nicolas Sarkozy, Rusya lideri Dmitry Medvedev  ve Afganistan devlet başkanı Hamid Karzai de var. Ayrıca ABD Başkanı Barack Obama ve eşi Michele Obama, bu akşam New York Halk Kütüphanesinde, Genel Kurul’a katılan ülke liderleri ve eşleri onuruna bir resespsiyon veriyor. Resepsiyona hiçbir basın mensubu alınmayacak.

Öte yandan liderler arasındaki ikili görüşme trafiği bugün de yoğun şekilde devam edecek. Günün en dikkat çekici zirvesi ise Obama ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında olacak. ABD’nin bu görüşmede, Abbas’ı Cuma günü Filistin’in tam üyeliği başvurusu yapmaktan vazgeçirmek için son baskıyı yapması bekleniyor. Obama ayrıca BM Genel Kuruluna hitap ettikten sonra İsrail Başbakanı Netanyahu ile de bir araya gelecek.

Erdoğan’ın yoğun görüşme trafiği

Bugün öğle saatlerine kadar BM Genel Kurul konumalarını dinleyecek olan Başbakan Erdoğan daha sonra Ban Ki-moon’un heyet liderlerine vereceği çalışma yemeğine katılacak. Erdoğan daha sonra sırasıyla Domonik Cumhuriyeti, Kazakistan,İsveç,Karadağ ve Lübnan cumhurbaşkanları ile görüştükten sonra BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile ikili bir görüşme yapacak. Erdoğan daha sonra Obama’nın vereceği resepsiyona katılacak.