Skip to content
Menu

Sarışınların altın çağı bitiyor mu? Sperm bankaları neden onlardan artık sperm bağışı almıyor?

AMERİKA BÜLTENİ (21 Eylül 2011)

Her ne kadar sperm bankası da olsa, banka bankadır. Yani piyasanın altın kuralı olan ‘arz-talep’ ilişkisi bu bankalar için de geçerli. Gerçek şu ki Avrupa’daki sperm bankaları artık ‘kırmızı kafa’lardan sperm bağışı kabul etmiyor. Bunu, dünyanın en büyük sperm bankası ağını işleten Cryos International şirketi açıkladı. Üstelik sarışınlara ait değil siyah saçlılara ait spermler revaçta.

Peki neden? Kırmızı saçlı olmanın nesi yanlış?

Şahsi almayın bankanın bu tavrını, hiçbir şeyi yanlış değil… Dediğimiz gibi piyasa şartları. Avrupa’daki sperm bağışı yapanların zaten büyük bölümü mavi gözlü ve kırmızı kafalı. Piyasa doymuş durumda. Danimarka merkezli dünyanın en büyük sperm bankası Cryos da, ‘’Elimizde 140 bin farklı kırmızı kafaya ait sperm var, artık yeter’ diyerek kapısını bu renkte saçı olanlara kapattı. MSNBC’ye konuşan Cryos genel müdürü Ole Schou, ‘’Gerçi kahverengi gözlü kırmızı kafalardan sperm kabul ederiz’’ diye de küçük bir aralık da bırakıyor.

Kırmızı saçlıya rağbet gerçekten bu kadar düşük mü?

Üzgünüz ama evet. İrlanda dışında Avrupa’nın hiçbir sperm bankasında ‘kırmızı saçlıya rağbet’ yok. İrlanda nüfusunun en fazla yüzde 10’u kırmızı saçlı ve adada, kırmızı saçlı spermler kapışılmaya devam ediyor. İskoç etkisi diyelim…

Peki, Avrupa’da ne tür kişilere ait spermler revaçta?

Uzun boylu, kara, yakışıklı erkek türüne ait spermler pek revaçta. ABC News haberine göre Avrupa’da şu anda en çok talep gören spermler, ‘’uzun boylu, siyah saçlı, kahverengi gözlü erkeklere’’ ait. Sadece Akdeniz kuşağında değil, nüfusun büyük bölümü sarışın olan İskandinav ülkelerinde bile aileler artık, ‘’mavi gözlü- sarışın’’ yerine ‘’siyah saçlı – kara gözlü’’ bebek istiyor. Hayat ne enteresan değil mi?