Skip to content
Menu

Bir New Yorklu kardan adam yapmanın patentini aldı: Kışın ne yapacağız?

New Yorklu Ignacio Marc Asperas, patent dairesine verdiği başvurusunu çizim ve grafiklerle de destekledi.

AMERİKA BÜLTENİ (28 Eylül 2011)

Bugünkü ‘Olsa Olsa Amerika’da Olur’ haberimiz New York’tan. Long Island’ın Melville şehrinden Ignacio Marc Asperas, kardan adam yapmanın, ya da resmi tabiriyle, ‘’kardam adam ya da kardan kadın inşası tekniğinin’ patentini almayı başardı.

Asperas, patent dairesine 2006 yılında sunduğu ve 6 Eylül 2011’de onaylanan “Apparatus for Facilitating the Construction of a Snow Man/Woman” başlıklı 25 sayfalık başvurusunda, karın toplanma şeklinde, yuvarlak kardan adam ya da kardan kadın yaparken, büyük kalçalı olmasından nasıl kaçınılabileceğine kadar birçok yöntemini tasvir ediyor. ”Kardan adam yapmaya patent” duyan herkesi güldürse de Asperas, ‘bunun bir şaka olmadığında’ ısrarlı.

Ancak, kendi yöntemini kullanarak kardan adam yapacak çocuklara karşı nasıl bir telif savaşı verebileceği konusunda ise henüz bir fikri yok.

”Bu kış ne yapacağız?” sorusunun cevabına gelince… Başınız mahkemelerle, tazminatla derde girmesin istiyorsanız, kardan adam ya da kardan kadın yapmadan önce, patentin içeriğini okuyun deriz!

Oh, boy!