Skip to content
Menu

Beyzbol ligi MLB’de normal sezon nefes kesen bir gece ile sona erdi

AL-East grubunda nefesleri kesen saatler yaşandı. Uzun gecenin sonunda Boston'da büyük hüzün ve Tampa'da bayram havası vardı.

AMERİKA BÜLTENİ (29 Eylül 2011)

Amerikan Beyzbol Ligi (MLB), normal sezonu nefesleri kesen maçlar ile sona erdi. MLB’nin alt iki liginden biri olan Amerikan Liginin doğu konferansı (AL-East) tam bir drama sahne oldu.  Yılın rüya takımı Boston Red Sox, son gece uzun süre 3-2 önde götürdüğü maçta, Baltimore’a 4-3 yenilerek yıkıldı ve AL-East’te üçüncü sıraya düştüğü için playoff’a kalamadı. Bugün beyzbol dünyası ise daha çok, Tampa Bay Rays takımının, bir ara 7-0 yenik durumda olduğu Yankees karşısında kazandığı 7-8’lik tarihi galibiyetle playoffa kalmasını konuşuyor. Playoffa kalacağına herkesin kesin gözüyle baktığı Atlanta Braves takımı da, ‘wild card’ şansını, 13’ncü inning’e kadar uzayan maçı Phildelphia Phillies’e kaybederek, St Louis Cardinals’a kaptırdı.

İşte gecenin önemli maçlarının sonuçları:

Philadelphia Phillies 4 – Atlanta Braves 3

NY Yankees 7 – Tampa Bay Rays 8

Boston Red Sox 3 – Baltimore Orioles 4

St Louis Cardinals 8 – Houston Astros 0

Beyzbolda playoff heyecanı

Beyzbol Liginde 8 takımın mücadele edeceği Playoff serisine iki ligdeki (AL ve NL) 6 konferansın liderleri ile, her ligin en iyi ikincisi (wild card) katılıyor. Buna göre Cumartesi günü başlayacak playoff serisinde önce ‘Division Series’ denen karşılaşmalar oynanacak:

Division Series eşleşmeleri şu şekilde gerçekleşti:

Amerikan Ligi (AL)

New York Yankees – Detroit Tigers

Texas Rangers – Tampa Bay Rays

Ulusal Lig (NL)

Phildelphia Phillies – St. Louis Cardinals

Milwaukee Brewers – Arizona Diamondbacks

Division Series’te eşleştikleri rakiplerini safdışı bırakan 4 takım, AL ve NL liglerinin şampiyonluk ünvanı için mücadele edecek. İki ligin şampiyonu da World Series denen sezon finalinde karşı karşıya gelecek ve beyzbolda sezonun en büyüğü ortaya çıkacak.

Maçların televizyon yayını

Division Series maçlarını TBS kanalı yayınlayacak.  AL şampiyonluk serisini FOX yayınlarken, NL şampiyonluk serisini ise yine TBS yayınlayacak. World Series maçlarını ise bu sene FOX yayınlayacak.