Skip to content
Menu

Bir Blackberry, bir başka Blackberry’e ne demiş?

AMERİKA BÜLTENİ (12 Ekim 2011)

Bir berber bir berbere ne demiş şaka tekerlemesi gibi oldu ama Twitter’da bugünün en popüler sorusu ”bir Blackberry bir başka Blackberry’e ne demiş?”. Sorunun telefon üreticisi Blackberry açısından oldukça trajikomik cevabı ise şöyle: Hiçbirşey!

Dünya genelinde milyonlarca Blackberry kullanıcısı, üretici firma Kanadalı Research in Motion’ın kendi sisteminde meydana gelen teknik bir arıza nedeniyle email ya da mesaj gönderemiyor ve çoğu yerde internete bağlanamıyor.

Avrupa, Ortadoğu, Afrika ve Hindistan’da bulunan Blackberry kullanıcılarının e-mail, internet bağlantısı ve mesaj hizmetlerinde yaşadıkları sorunlar, çözülmek bir yana üçüncü gününde Kuzey Amerika’da da ortaya çıktı. Canada’nın CP24 haber sitesi, ülkedeki Blackberry kullanıcılarının internet hizmetleri ve email imkanının kesildiğini yazdı. ABD’de birçok Blackberry kullanıcısı bugün gönderdikleri email ve mesajların yerine ulaşmadığını bildiriyor.

Blackberry’nin büyük düşüşü daha önce Amerika Bülteni’nde haber olmuştu. Kriz, Apple ve Samsung karşısında zaten pazar payı kaybetmekte olan telefon üreticisini daha da zor bir sürece sürüklüyor.

Öte yandan BlackBerry’deki kriz Twitter’da büyük bir şaka serisine de neden oluyor. Bizim favori şakamız ise şöyle:

“What did one BlackBerry user say to the other BlackBerry user?

“Nothing.”