Skip to content
Menu

Detroit Tigers, üçüncü maçta Rangers’ı yenerek seriyi 2-1’e getirdi

Detroit Tigers'dan Victor Martinez dördüncü inning'te 'solo homerun' vuruşu yaptıktan hemen sonra topun gidişini böyle izledi

AMERİKA BÜLTENİ

(12 Ekim 2011)

Beyzbol ligini (MLB) oluşturan iki alt ligden biri olan Amerikan Liginde şampiyonluk serisinde Detroit Tigers, mutlaka galip gelmesi gereken maçı 5-2 kazanarak, Texas Rangers ile seriyi 2-1’e getirdi. Dallas’ta oynan ilk iki maçı kaybden Tigers bu maçı da kaybetseydi Texas Rangers AL şampiyonu olacak ve NL şampiyonu ile World Series finali oynama şansı yakalayacaktı. Ancak, seri dördüncü maça uzadı. İki takım Çarşamba günü New York saati ile 16:20’de Detroit’te dördüncü maçta karşı karşıya gelecek. Rangers kazanırsa şampiyon olacak, Detroit bu maçı da kazanırsa şampiyonu beşinci maç belirleyecek.

1985 yılından beri şampiyonluk serilerinde 2-0 öne geçen 21 takımdan 18’i şampiyon olup World Series oynama hakkı kazanmıştı. Rangers’ın bu istatistikteki çoğunluk arasına girip giremeyeceğini dört ve oynanması muhtemel beşinci maç belirleyecek.

Öte yandan Ulusal Ligde (NL) şampiyonluk serisinde ise Milwaukee Brewers ile St Louis Cardinals, Çarşamba akşamı New York saati ile 20:00’de üçüncü maç için karşı karşıya gelecek. Seride iki takımın da birer galibiyeti bulunuyor.