Skip to content
Menu

Wall Street, medyumlarda falcılarda çare arıyor artık

AMERİKA BÜLTENİ (13 Ekim 2011)

‘’Milyonerler paraları konusunda oldukça endişeli’’ diyor medyum Frank Andrews, NY Magazine dergisine: ‘’Ancak diğer taraftan milyarderler sadece keyif olsun diye geliyor’’.

İçeride, tahteravalliye dönmüş hisse senetleri ve dışarıda sokaklarını işgale gelmiş protestocularla bunaldıkları fizik dünyalarından çıkış yolu arayan Wall Street baronlarının gittikçe artan oranda çareyi, medyumlar falcılar gibi metafizik yöntemlerde aradığını belirtiyor NY Magazine’den Diana Spechler ve ekliyor; ‘’Fal baktırmak onların son sığınağı’’.

‘’Quest Bookshop’’ adlı Midtown medyumu Georgia Jean da, ‘’Piyasalardaki dalgalanmalar hakkında kehanette bulunmamı istiyorlar. Bu çok ağır bir sorumluluk’’ diye anlatıyor işinin zorluğunu.

Lower East Side’lı medium Sorina Adivinadora, ‘korkuyorlar’ diyor: ‘’Onlara sükunet ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum’’

Ünlülerin medyumu olarak bilinen Frank Andrews ise, ‘’Hazine bonosu ya da altın alın’’ tavsiyesinde bulunuyor. Kendisi Perry Ellis’e tasarımcı olmayı tavsiye eden kişi. Kart destesiyle John Lennon’a da medyumluk yapan Andrews, Dalai Lama’nın doğum günü partisinin bile konuğu olmuş. Ancak bugünlerde Avrupa ekonomisi ile ilgili sorulara muhatap oluyor en çok:

’Bize Amerika’ya ne olduysa Avrupa’ya da o olacak. Polonya hariç. Polonya ile ilgili olumlu hislerim var’’

Eskiden dansöz olan Rosanna Schaffer-Shaw da sonradan başladığı fal ve medyumculukta, ‘’Fahrusha’’ adıyla Alphabet City’deki apartman dairesinde Wall Street’ten müşterilerini ağırlıyor artık sıklıkla. Bankerler, gizlilikten dolayı, profesyonel ofise sahip medyumlardan ise evlerinde çalışan medyumlara gitmeyi daha çok tercih ediyor.

Fahrusha, Washington’a da ‘alternatif enerji kaynağı çözümlerine daha fazla yatırım yapması’ tavsiyesinde bulunuyor.

Kendisine müşteri olan NY Magazine yazarı Diana Spechler, bunun bir sıradan görüş mü medyum görüşü mü olduğunu soruyor. Biraz düşünüyor ve cevaplıyor: ‘’İkisini birbirinden ayırmak benim için artık çok zor’’