Skip to content
Menu

Cumhuriyetçiler Las Vegas’ta kozlarını paylaşacak: Gözler Romney ve Cain üzerinde

Herman Cain ve Mitt Romney, New Hampshire'da düzenlenen açıkoturumda

AMERİKA BÜLTENİ (18 Ekim 2011)

Cumhuriyetçi Parti içinde 2012 başkan adaylığı için mücadele eden 7 isim bir kez daha karşı karşıya gelecek. Las Vegas’ta düzenlenecek ve New York saati ile 20:00’den itibaren CNN’den canlı yayılanacak açıkoturumu, adaylardan Utah eski valisi Jon Huntsman boykot ediyor. Huntsman, Nevada’nın önseçim tarihini 14 Ocak’a alma kararını protesto ediyor.

Öte yandan bu akşamki açıkoturumda bütün gözler Cumhuriyetçi Partinin son günlerde yükselen ismi Herman Cain’in üzerinde olacak. Partinin şu anda ‘kaçınılmaz ama tabanda istenmeyen’ adayı gibi görünen Mitt Romney, ve parti içi mücadelede yeniden ‘esas oğlanlar’ arasına girmek isteyen Texas Valisi Rick Perry de gecede ne konuşacakları en çok merak edilen diğer iki isim.

Açıkoturumdan bir gün önce CNN’de açıklanan ankete göre Mitt Romney ve Herman Cain yarışta nerdeyse başa baş durumda. Romney yüzde 26 ile lider durumdayken Cain sadece 1 puan farkla ikinci sırada bulunuyor. Rick Perry ise yüzde 13 ile çok geriden üçüncü sırada bulunuyor.

Las Vegas’ta Venetian Hotel’e ait ‘Sands Expo and Convention Center’da gerçekleşecek açıkoturumun diğer katılımcıları ise, Minnesota milletvekili Michele Bachmann, Texas milletvekili Ron Paul, Pennsylvania eski senatörü Rick Santorum ve Temsilciler Meclisi eski başkanı Newt Gingrich.

Iowa seçim tarihi olarak 3 Ocak’ta karar kıldı

Öte yandan Parti içinde önseçimlerin ne zaman başlayacağı ile ilgili karmaşa sürerken, geleneksel olarak ilk önseçim eyaleti olan Iowa, son kararını verdi ‘önseçim kongrelerinin (caucus)’ 3 Ocak 2012 tarihinde yapılacğaını açıkladı. Iowa eyalet yetkilileri, New Hampshire’ın önseçimini Aralık ayına alarak Iowa’nın geleneksel birinciliğinin önüne geçebileceğinin hatırlatılması üzerine, New Hampshire’ın 2008 yılında olduğu gibi 3 Ocak’tan sonraki bir günü seçeceğini beklediklerini söylediler.

İLGİLİ HABERLER:

Pew’den medya araştırması: Amerikan medyası hangi 2012 adayına karşı en fazla negatif?

Cumhuriyetçilerde ‘’ayın popüler adayı’’ sırası, siyahi aday Herman Cain’de..!

Cumhuriyetçi başkan aday adayları Charlie Rose’un masasında buluştu