Skip to content
Menu

Fox’un tartışmalı çizgi filmi Family Guy artık bitmeli mi?

AMERİKA BÜLTENİ (18 Ekim 2011)

Giderek artan oranda eleştirmen son zamanlarda Fox’un çok tartışılan çizgi dizisi Family Guy’ın bitmesi gerektiğini yazıyor. Bütün dünyada bir fenomene dönüşen ve seveni kadar nefret edeni de olan dizinin yaratıcısı ve bazı karakterlerin seslendiricisi Seth MacFarlane ise daha ileri giderek, dizinin 3 yıl önce bitmesi gerektiğini söyledi.

The Hollywood Reporter’a yaptığı açıklamada 10 yıllık çizgi filmi tartışan, MacFarlane, ‘’Bir tarafım Family Guy dizisinin 7’nci sezondan sonra sona ermiş olması gerektiğini söylüyor. Bence, 7 sezon bir tv dizisi için yeterli bir süre’’ dedi. Dizinin hayranlarıyla konuştuğunda ‘artık bitiriyoruz’ demeyi hep içinden geçirdiğini söyleyen MacFarlane, ancak, bunun ihtimalini konuştuğunda bile birçok hayranın tepki gösterdiğine işaret ediyor. Çizgi dizinin yüzlerce kişinin geçimini sağladığına da dikkat çeken MacFarlane, her şeye rağmen, diziyi yakın zamanda bitireceklerine dair de bir sinyal vermiyor.

Screen Crave yazarı Travis Woods, MacFarlane’nin sözlerinin Family Guy’dan içten içe nefret insanları sevindereceğini söylüyor. Bir zamanlar The Simpson’un havasını alan çizgi dizinin artık, rastgele seçilmiş 25 popüler kültür kelişesinin boca edilerek bölümün bitirildiği bir rutine girdiğine dikkat çeken Woods, ‘’Seth MacFarlane haklı. 10 yıl yetti. Artık bitirme zamanı’’ diyor.

MacFarlane perspektifini kaybetti

The A.V. Club’dan Sean O’Neal ise MacFarlane’nin, FOX’un milyar dolarlık çizgi film imparatorluğunun başında art arda gerçekleştirdiği yeni projeler nedeniyle, kendisine şöhreti ve bu gücü sağlayan Family Guy ile ilgili perspektifini kaybettiğini ifade ediyor. The Flintstones (Taş Devri) ve Cosmos gibi klasik çizgi filmleri yeniden dirilteceklerini açıkladı. ‘Ted’ yayına girmek üzere. Bir müzik albümü üzerinde çalışıyorlar. ‘’American Dad!’’ ve ‘’The Cleveland Show’’ halen televizyonda yayına başlamış durumda. Family Guy’ı bitirme konusunda bu kadar rahat konuşması boşuna değil.

Fox’a kazandırdığı müddetçe kolay kolay bitmez

The Inquistir yazarı James Johnson ise çizgi dizinin sevenlerini endişeye sevkedecek ya da nefret edenlerini sevindirecek bir durumun söz konusu olmadığı düşüncesinde. Reklam dostu ergen gençlikten oluşan geniş hayran kitlesini Fox kolay kolay gözdem çıkarmaz. Dizide yayınlanan her reklamın 30 saniyesinden kazandığı 220 bin dolardan kolay kolay vazgeçmez.