Skip to content
Menu

Şükran Günü tatilinde sinema gişelerinin kazanan ve kaybeden filmleri

The Muppets filmi, maliyetini 5 günde çıkararak yapımcıların yüzünü güldürdü.

AMERİKA BÜLTENİ (28 Kasım 2011)

4 günlük Şükran Günü tatilinde hindi ve alışveriş dışında gösterime giren filmler arasındaki rekabet de dikkat çekiciydi. Birçok aile için tatilin en az bir gününde en yakındaki Cineplex’i ailece ziyaret etmek de Şükran Günü geleneğinin parçalarından birine dönüştü. Bu da birçok ‘aile’ temalı film için Şükran Günü tatilini doğru zaman haline getiriyor. Peki bu tatilde gösterime giren filmler arasındaki hasılat mücadelesi nasıl sonuçlandı. İşte Şükran Günü tatilinde sinema gişelerinin kazanan ve kaybeden filmleri:

KAZANANLAR:

1 – Twilight: Breaking Dawn

The Muppets gibi bir rakibe rağmen, gösterime girişinin ikinci haftasında, 5 günlük tatil sürecinde 62.3 milyon dolarlık hasılat elde ederek birinci sırada kalmaya devam etti. Breaking Dawn’ın ABD hasılatı Şükran Günü tatilindeki gelirle 200 milyon doları geçerken, dünya hasılatı 500 milyon dolar sınırını aştı.

2 – The Muppets

Her ne kadar ikinci sırada da olsa Muppets’ın gişe başarısı yapımcılarının yüzünü güldürdü. Toplam 45 milyon dolara mal olan film, ilk 3 gününde 42.3 milyon dolar hasılat elde etti. The Muppets’ın 100 milyon dolar eşiğini aşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

3- The Descendants

George Clooney’ın bu filmdeki rolüyle Oscar alabileceği yönünde sağır edici propaganda belki de etkili oldu ve ikinci haftasında gişe hasılatı yüzde 500 oranında arttı.

4 – The Artist

Fransız aktörün baş rolünü oynadığı, siyah beyaz sesiz bir filmin bu listede ne işi var? Şaşırtıcı ama ABD çapında sadece 4 sinema salonunda gösterime giren film, seans başına gelir ortalamasında 52 bin dolar ile birinci oldu. Oscar adayı film, Şükran Günü tatilindeki, 4 salondan,  210 bin 414 dolarlık toplam gişe hasılatıyla hiç şüphesiz kazananlar listesinde olmayı hakediyor.

KAYBEDENLER

1 – Hugo

Martin Scorsese’in 3D aile filmi Hugo, 5 günde elde ettiği 15.4 milyon dolarlık tatil hasılatıyla beklentilerin çok altında kaldı. 170 milyon dolara mal olan filmin bunun altında fena kalabileceğinden endişe ediliyor.

2 – Arthur Christmas

Noel Baba’nın oğlunun hikayesini anlatan çizgi film, 98 milyon dolara mal oldu ancak 5 günlük tatil süresince sadece 17 milyon dolar hasılat elde edebildi. Peki neden 15 milyon dolar hasılat elde eden Hugo’dan sonra yazdınız diyeceksiniz. Hugo’nun gösterime girdiği sinema salonu sayısının iki fazla salonda gösterime girdi de ondan. Uzun lafın kısası, iki filmin de Noel Baba’ya fena halde ihtiyacı var.

3 – My Week With Marilyn

Michelle Williams’ın Marilyn Monroe’ya dönüştüğü film 5 günlük tatilde 2.1 milyon dolar hasılat toplayabildi. Bağımsız filmler kategorisindeki Oscar rakipleri The Descendants ve The Artist karşısında işi gerçekten zor.