Skip to content
Menu

Herman Cain, başkan adaylığı kampanyasını bitirdi

AMERİKA BÜLTENİ (3 Aralık 2011)

Cumhuriyetçi Parti 2012 başkan adaylığı yarışında Ekim ve Kasım ayına damgasını vuran siyashi aday Herman Cain, art arda patlayan seks skandalarından sonra, kampanyasını askıya aldığını açıklayarak adaylığını fiilen bitirdi.

Godfather Pizza zincirinin eski CEO’su olan Cain, Florida’da teşkilat yoklamasında kazandıktan sonra anketlerde ilk sıraya kadar yükselmiş ancak ardından hakkında birçok taciz iddiası gündeme gelmişti. Son olarak Ginger White adlı kadının, Cain ile 13 yıldır düzenli cinsel ilişki yaşadıklarını iddia etmesinden sonra bugün eşiyle görüşen Cain, daha sonra yanında eşi Gloria Cain olmak üzere kamerların karşısında geçerek kampanyasını askıya aldığını açıkladı.

Ancak adaylık kampanyasını bıraksa da Cain, politik alanı kolay kolay bırakmayacağının da sinyalini verdi. Herman Cain, destekçileri ile beraber TheCainSolutions.com web sitesi söylemlerini sürdüreceğini kaydederek, ‘’Ne kayboluyorum ne de sesizliğe gömüleceğim’’ dedi.

Cain, Cumhuriyetçi Partideki adaylık yarışından kalan adaylardan hangisini destekleyeceğini ise yakında açıklayacağını da sözlerine ekledi.

ABD’nin yeni başkanı olmak istiyordu, ABD’nin yeni Palin’i bile olamayacak