Skip to content
Menu

Red Sox’ın yeni menajeri rekabete ateş düşürdü: ”Yankees’den nefret ediyorum!”

İki takımın kavgasız biten çok az maçı var.

AMERİKA BÜLTENİ (7 Aralık 2011)

Boston – New York çekişmesinin ünü Amerika dışına bile taşmış durumda. Hele Boston Red Sox ile New York Yankees arasındaki rekabet, ABD’nin belki de en büyük ve şiddetli rekabeti. Boston’da Yankees şapkasıyla ya da New York’ta Red Sox şapkasıyla metro trenine binecek herkes, rekabetin sokaktaki yansımasını bizzat yaşayabilir. Sokaktaki havanın aksine sporcular ve teknik adamlar düzeyinde, genelde dikkatli sözlerle dile getirilir bu rekabet.

Ancak Red Sox’ın yeni teknik direktörü Bobby Valentine, Dallas’ta katıldığı teknik direktörler toplantısındaki bir forumda sözleriyle, belki de bu ezeli rekabetin bu sezon çok daha ateşli yaşanmasına neden olacak. Valentine, mülakat koltuğuna oturduğunda, Yankees – Red Sox rekabetiyle ilgili bir soruya, ‘’Yankees’den nefret ediyorum. Bu değerli süreyi Yankees’i konuşarak harcamak istemiyorum. Bu süre çok değerli. Joe Girardi’ye de söyledim, bir zamanlar Yankees’i severdim ama artık nefret ediyorum’’ şeklinde cevap verdi.

Yaklaşık 30 dakika sonra mülakat koltuğuna oturan Yankees teknik direktörü Joe Girardi ise rakip meslektaşının sözlerine, ‘’Bobby, son teknik direktör Terry’den daha farklı bir teknik direktör olacağını gösterdi. Bobby, rekabete ateş düşürdü’’ şeklinde cevap verdi.

Valentine’in sözleri, Twitter’da, taraftar forumlarında ve medyada, New Yorklular ile Bostonlular arasında büyük tartışmalara ve atışmalara neden oluyor.