Skip to content
Menu

Duası küresel fenomen oldu: ABD, dindar futbolcunun ‘mucize’ başarısını konuşuyor

AMERİKA BÜLTENİ (12 Aralık 2011-01:58 AM)

Pazar günü Denver Brancos ile Chicago Bears arasında Denver’da oynanan NFL ligi Amerikan futbolu karşılaşması öncesinde ABD ve dünyanın pekçok yerinde milyonlarca kişinin gözü ondaydı. Son haftaların tam anlamıyla bir sosyal fenomene dönüşmüş adamı olan Tim Tebow, yine maç öncesi sahada diz büküp artık küresel bir fenomene dönüşen oturuşuyla duasını yaptı.

 Tebowing dünyaya yayılıyor

Kimse şans ve başarı ihtimali vermezken, genel olarak futbol kalitesini beğenen çok az insan varken, oyun kurucu olan ardından Denver Broncos’un 6 haftadır üst üste kazanmasına neden olan bu sıradışı futbolcu etrafındaki tartışma çoktan futbol tartışması olmaktan çıkmış durumda. Bu Evanjelik futbolcu maçtan önce duasını yapıyor ve maç Denver yenikse bile son dakikalarda mucize şekilde dönüp Denver lehine sonuçlanıyor. Medya, politikacılar, Ateistler, Hıristiyanlar, hatta Müslüman ve Yahudiler bile tartışmaya katılmış durumda. Dahası, Tebow’un artık İngilizce’ye ‘tebowing’ adıyla girmiş gözüken klasik diz çöküp dua etme pozu tam bir küresel fenomene dönüştü. Tayland’tan Türkiye’ye, Kutuplardan Afrika’ya birçok kişi Tebow gibi diz çökmüş halde çektirdiği ‘tebowing’ fotoğrafını, internette paylaşıyor.(Bu ilginç fotoğraflardan seçtiklerimiz haberin üstündeki galeride). New York Times, Cumartesi günü ‘’Saha içinde ve dışında Tebowing’’ başlıklı başyazısında, Tebow’un dua pozunun, mütevazı bir hacının duasından çok Rodin’in düşünen adam heykeline benzediğini yazdı.

Yine yaptı

Denverlılar, ‘Mile High City’ şeklindeki ünvanından esinlenerek onu “Mile High Messiah’’ lakabı takmış durumda. Tebow, 8 hafta önce takımın ana oyun kurucusu yapıldığından beri 4 haftada da tekrar ettiği şeyi yaptı 10 Aralık Pazar günü. Maçın son çeyreğinde yenik takımına önce ‘touchdown’ yaparak beraberliği getirdi ve maçın uzamasını sağladı sonra da 3 puan daha yaptırarak galibiyeti getirdi. Huffington Post, ‘’Yine yaptı’’ başlığı kullanırken, Los Angeles Times gazetesi, ‘’Tim Tebow, haftalık mucizesini gerçekleştirdi’’ başlığı kullandı.

Anne ve babasının Baptis misyonlerler olarak bulunduğu Filipinler’in Makati City şehrinde 1988 yılında doğan futbolcu hakkında Avustralya gazetesi ‘’Allah’ın oyun kurucusu’’ başlığını uygun görürken, New York Times gazetesi kendisinden, ‘’İyimserliğin Müjdecisi’’ diye bahsediyor.