Skip to content
Menu

Ve Newt Gingrich rüzgarı da sönmeye başladı, Cumhuriyetçilerde sırada kim var?

AMERİKA BÜLTENİ (19 Aralık 2011)

Sırasıyla Donald Trump, Michele Bachmann, Rick Perry ve Herman Cain’den sonra Cumhuriyetçi Parti anketlerinin yeni lideri olan Newt Gingrich’in de yıldızı sönmeye başladı. Yarışın 3 Ocak’ta resmen başlayacağı Iowa’ya günler kala Cumhuriyetçi Partide şimdi, ‘sıradaki kim?’ sorusu gündemde.

Gallup’un Pazartesi günü yayınladığı anketlere göre Aralık başında Romney’nin 14-15 puan önünde bulunan Gingrich’in liderlik farkı iki puana düştü. Buna göre ulusal çapta Cumhuriyetçilerin yüzde 26’sı Gingrich’in aday olmasını isterken Romney yüzde 24 ile ikinci sırada yer alıyor. Gingrich’in adaylık desteği 10 gün önce yüzde 36 seviyesindeydi. Gallup, kendi analizlerine göre Gingrich’e olan desteğin son 10 günde düzenli olarak gerilediğini açıkladı. Romney’e olan destek ise başından beri olduğu gibi yüzde 23-24 bandında istikrarını koruyor. Ne artıyor ne de azalıyor… Ron Paul’e olan destek ise son 10 günde yüzde 3 artarak yüzde 8’den yüzde 11’e çıktı.

 

Mevcut tabloda Michele Bachmann ve Rick Perry  yüzde 7’şer desteğe sahipken, Rick Santorum yüzde 4 ve Jon Huntsman yüzde 2 destekle arayaşını sürdürüyor.

İLGİLİ HABERLER

Iowa’ya günler kala Cumhuriyetçi bulmaca: Yoksa 2012 adayı henüz aday değil mi?

Herman Cain’in sırası geçti; Cumhuriyetçi Partide ayın yıldızı Newt Gingrich!