Skip to content
Menu

ABD’de son yılların en sıcak kışına 2 günlük soğuk molası

AMERİKA BÜLTENİ (3 Ocak 2012)

Bugün başta New York olmak üzere ABD’nin önemli bir kısmını etkisi altına alan soğuk hava dalgası, ülkenin son yılların en sıcak ve karsız kışında şimdilik sadece bir misafir gibi olacak. New York City başta olmak üzere hava sıcaklığı yarından itibaren yeniden yükselerek Perşembe günü mevsim normallerine ulaşacak ve Cuma’dan itibaren de yeniden mevsim normallerinin üstüne çıkacak.

Normalden oldukça sıcak geçen Aralık ayı, ABD’nin birçok şehri için tarihlerindeki en sıcak 10 Aralık ayından biri oldu. New York City, tarihinin en sıcak dördüncü Aralık ayını yaşarken, Philadelphia, Washington DC ve Boston da, tarihlerinin en sıcak Aralık aylarından birini geçirdi.

Salt Lake City, 1911 yılından beri en düşük kar yağışı oranını yaşarken, New York tarihinde sadece üçüncü kez bir Aralık ayını karsız geçirdi.

Bilimadamları, sıcak kışın, kutup bölgesindeki bazı olaylardan kaynaklandığını ifade ediyor. Arktik osilasyon olarak ifade edilen kutup hava hareketi negatif ya da pozitif olabiliyor. Bu yıl, aşırı derece pozitif osilasyon, arktik soğukların kutuplara sıkışmasına neden olarak yayılmasını engelliyor.