Skip to content
Menu

Romney’nin rekoru elinden gitti, Iowa’yı 34 oyla Rick Santorum kazanmış

AMERİKA BÜLTENİ (19 Ocak 2012 – 09:05)

Öyle görünüyor ki Mitt Romney’nin Iowa ve New Hampshire’ın ikisini de kazanan ilk ‘başkan olmayan Cumhuriyetçi aday’ ünvanı geri alınıyor. 3 Ocak’ta 8 oyla Romney’nin kazandığı önseçimde oylar yeniden sayıldı ve ikinci Rick Santorum’un 34 oyla birinci olduğu anlaşıldı. The Des Moines Register gazetesinin haberine göre ise, ‘caucus’ yönetmiyle yapıldığı için seçim sonucu ise asla kesin olarak bilinemeyecek. Iowa Cumhuriyetçi Parti teşkilatının Romney ve Santorum’u eşit kazanan ilan edeceği belirtiliyor. Teşkilat sonucu Perşembe sabahı düzenleyeceği basın toplantısında ilan edecek.

Bun agöre Santorum 29,839 ve Romney 29,805 oy aldı. Ancak Iowa’daki 1774 ‘caucus’tan 8’indeki problem nedeniyle eyalette tek bir kazanan isim ilan edilmesi beklenmiyor. South Carolina önseçimine 2 gün kala gelen bu sonuç, Romney’nin konumunu sarsabilir.

Santorum’un kampanyasından yapılan açıklamada, Mitt Romney’nin 2’de 2 yaptığı iddiasının artık söz konusu olmadığı ve 2 eyaletin 2 ayrı kazananı olduğu vurgulandı.