Skip to content
Menu

Son anketler: Newt Gingrich, Mitt Romney’i Florida’da da yakaladı!

AMERİKA BÜLTENİ (25 Ocak 2012)

Cumhuriyetçi Partideki adaylık yarışında 31 Ocak günü Florida önseçimi gerçekleşecek. Adayların Büyük Kongre için kazanacakları delege sayısı bakımından Florida, 50 delegesiyle bugüne kadarki en büyük önseçim olacak.

Florida’da gerçekleşen son kamuoyu yoklamaları, Newt Gingrich’in bu eyalette de yükseldiğini ve Mitt Romney’i yakaladığını gösteriyor. Romney’nin Evanjelik oyların hakim olduğu South Carolina’nın aksine Florida’yı Gingrich’e kaptırması halinde partideki yarışın büyük bir belirsizliğe girebileceği ve parti merkezinin Gingrich’e karşı yeni aday çıkarabileceği belirtiliyor.

CNN/TIME/ORC işbirliğiyle gerçekleşen ankete göre Florida’da Mitt Romney yüzde 36 desteğe sahipken, Newt Gingrich yüzde 34 destekle Romney’i yakalamış durumda. Quinnipac Universitesinin gerçekleştirdiği ankete göre de ikili aynı oy yüzdesine sahip. Quinnipac anketine göre üçüncü Rick Santorum yüzde 13 ve dördüncü Ron Paul ise yüzde 10 desteğe sahip. CNN anketinde ise Santorum yüzde 11 ve Paul yüzde 9 desteğe sahip görünüyor.