Skip to content
Menu

HBO’nun at yarışı dünyasına içerden bakan yeni dizisi ‘altılıyı’ vuracak mı?

AMERİKA BÜLTENİ (27 Ocak 2012)

Amerikan kablolu yayın ağı HBO’nun son dizisi ‘Luck’ ilk bölümü yayınlanmadan sadece medyada değil hipodromlarda da ses getiriyor. Luck, At yarışı dünyasının altılısı, kumarbazlar, jokeyler, at sahipleri, at terbiyecileri, atlar ve yarış seyircisi arasındaki ilişkilere oldukça içerden bir bakış sunuyor.

Senaryosunu Deadwood dizisinin yazarı David Milch’in yazdığı, Yönetmenliğini The Last of the Mohicans filminin yönetmeni Michael Mann’ın yaptığı dizide, Dustin Hoffman, Michael Gambon ve Nick Nolte gibi oldukça üst düzey Hollywood yıldızları rol alıyor. Fanatik tutkunlarıyla bilinen at yarışlarının kompleks dünyasına ışık tutacak dizi filmin, bu yarışlara pek de ilgi duymayan geniş kesimlerin ilgisini çekip çekemeyeceği ise TV eleştirmenlerini ikiye böldü.

Zevk sahibi herkes bu diziyi sever: ‘’Ne at yarışlarıyla ne bağlantım ne de ilgim oldu’’ diye yazan HitFix yazarı Alan Sepinwall, ekliyor:  ‘’Ancak Luck, muhteşeme oyunculuk ve zeki bir senaryo ile kirli, tozlu, bağımlılık yapıcı bir dünyanın harika bir portresini ortaya koyuyor. Dizinin izlediğim bölümleriyle beni parkurlara ve onlara tutkun insanların dünyasına çekti’’

Çok fazla ‘özel meraka’ hitap ediyor: New Yorker yazarı Emily Nussbeaum, kumarın, at yarışlarının, jokeylerin kendisine oldukça yabancı bir dünya olduğunu belirterek, ‘’Dizinin kullandığı dil bana Klingon gibi geliyor. Ezoterik bir alt kültür anlatılıyor. Bu büyük bir problem olabilir mi?’’ diyor.

Özel meraka hitap eden yapısıyla başarılı olacak. Hollywood Reporter yazarı Tim Goodmann ise, Luck’ı başarılı yapacak olan ‘içerden insanlara hitap eden dili’ olacağını savunuyor: ‘’David Milch, televizyonların en iyi yazarı. Uzun yıllardır at yarışı tutkunu. Bu tutkusunu ve bilgisini oldukça etkileyici şekilde metne dökecektir. Bu bir alt kültür dizisi ama bu alt kültür hiç bu kadar etkileyici yanıstılmamıştı’’