Skip to content
Menu

Giants, Patriots’u yenerek Super Bowl’u kazandı: New York bayram yeri

New York Giants nefesleri kesen Amerikan futbolu ligi NFL’in şampiyonluk maçı Super Bowl finalinde New England Patriots’u 21-17 yenerek tarihinde dördüncü kez NFL şampiyonu oldu.

Patriots ilk devreyi Giants karşısında 10 – 9 önde bitirdi

46’ncı Super Bowl finalinde New England Patriots ilk yarıyı New York giants karşısında 10 – 9 önde bitirdi.

Giants’in NFL’de nadir görülen bir ‘safety’ golü ile 2-0 öne geçtikten sonra Victor Cruz’un touchdown’ı ile ilk çeyrekte 9  – 0 öne geçtiği karşılaşmanın ikinci çeyreğinde Patriots toparlandı. Önce saha golü ile durumu 9-3’e getiren Patriots maçın ilk yarısının bitmesine saniyeler kala kazandığı touchdown ile 10 – 9 öne geçti. Bu touchdown ayrıca 96 yard’lık bir mesafeden gelinerek kazanıldığı için NFL’in en uzak mesafeden sürülerek gelen touchdown’ı rekoruna ortak oldu.

New York Giants oyuncuları maç devam ederken sakatlanan arkadaşları için maçın durduğu bir anda diz çöküp topluca dua ettiler.

New York Patriots üçüncü çeyrekte 17-9 öne geçtikten sonra Giants yeniden toparlandı.

Wes Welker’ın yüz kere atılsa yüz kere yakalayabileceği pası kaçırması ve Giants’ten Mario Manningham’ın 38 yard’lık oldukça zor bir pası yakalayıp first down yapması maçın en kritik iki anı oldu.

Ahmad Bradshaw’ın ‘kazara’ TD ile Giants 21 – 17 öne geçti. Aslında Giants zaman kazanmak istiyordu ama kendini bir anda gol çizgisinde bulan Bradshaw durmak istedi ancak dengesini kaybedip düşünce TD oldu. Son saniyede Patriots’un denediği ‘hail mary’ atışı da sonuç vermeyince Giants, 46’ncı Super Bowl’un şampiyonu oldu.

Super Bowl MVP’si Eli Manning

Super Bowl’ın en değerli oyuncusu New York Giants’in oyun kurucusu Eli Manning seçildi.

Madonna’nın antik çağ gösterisi büyüledi

Efsane pop şarkıcısı Madonna, Super Bowl finalinin devre arası şovuyla büyüledi. Truva askerleriyle sahneye gelen Madonna’ya şovunda, M.I.A., Nicki Minaj ve Cee Lo Rock eşlik etti. Madonna yeni albümünden şarkılarla beraber “Vogue,” “Like a Prayer’’ gibi klasiklerini de seslendirdi.