Skip to content
Menu

Tüm Amerika’nın gözü Indianapolis’te: Super Bowl finaline artık saatler var

AMERİKA BÜLTENİ (5 Şubat 2012)

Ne Cumhuriyetçi Partideki adaylık yarışı, ne ekonomik kriz ne de soğuk hava… Bütün Amerika’nın gözü Indianapolis’te. Bütün ülkenin nefesini tuttuğu 46’ncı Super Bowl finaline saatler kaldı. New York Giants ile New England Patriots takımları, bugün New York saati ile 18:00’de başlayacak karşılaşma ile Amerikan futbolu liginin en büyüğü olmak için mücadele edecek.

Yer: Indianapolis

Stadyum: Indianapolis Colts’un sahası olan Lucas Oil Stadium

Saat: 18:00 (New York saati)

15:00 (Los Angeles saati)

Pazartesi 01:00 (Türkiye saati)

TV kanalı: ABD’de NBC kanalından canlı yayınlanacak. Ayrıca ilk defa internetten canlı yayınlanacak Super Bowl olacak. NBC.com’dan seyredilebilir.

***

Amerikan futbolu nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?

***

Patriots, evinde Baltimore Ravens’i 23 – 20 yenerek AFC şampiyonu olurken, New York Giants ise San Francisco 49ers’ı 20 – 17 yenerek NFC şampiyonu olmuştu.

42’nci Super Bowl finalinin rövanşı

New England Patriots, 3 Şubat 2008 günü yenilgisiz geldiği Super Bowl finalinde, Miami Dolphins’in 1972 yılındaki ‘’yenilgisiz şampiyonluk’’ rekoruna ortak olmak istiyordu. Ancak bütün sezon ve playoff sezonu boyunca yenilmeyen Patriots,  Arizona’da oynanan maçta New York Giants’e 17-14 yenilerek büyük hayal kırıklığı yaşamıştı.

New England Patriots, rakibinden intikamını almak için bugün Indianapolis’te bir fırsata daha sahip olacak.  New York Giants ise, 2008’den beri ilk şampiyonluğunun yanı sıra bunu bir kez daha Boston’a karşı kazanmanın zevkini yaşamak istiyor.

İki takımın bu sezondaki tek maçını ise Giants kazandı.

Tom Brady, Eli Manning’e karşı

Bir yanda NFL tarihinin en etkili oyun kurucularından biri olan Tom Brady var. Brady, takımı ile beşinci kez Super Bowl finali oynayarak erişilmesi zor bir başarıya imza atıyor. Diğer yanda, takımının başında ikinci kez Super Bowl finaline çıkacak Eli Manning olacak. Manning, kariyerinin ikinci Super Bowl finalini de Boston’a karşı oynayacak.

Patriots, Steelers’ın rekorunu yakalama yolunda

New England Patriots, tarihinde 7’nci kez Super Bowl finali oynayacak. Bu alanda rekor 8 final ile Pittsburgh Steelers’a ait. Patriots, Bill Belichick’in koçluğunda ve Brady’nin oyun kuruculuğunda beşinci kez Super Bowl oynayacak. Aynı koç ve oyunkurucunun ortaklaşa başarısında NFL’de bir ilki temsil ediyorlar. Giants ise beşinci kez Super Bowl finali oynayacak. New York takımı bundan önce katıldığı 4 finalin üçüncü kazanarak şampiyon oldu.