Skip to content
Menu

Houston’un ölümü ile sarsılan müzik dünyası Grammy Ödül töreni için toplanıyor

AMERİKA BÜLTENİ (12 Şubat 2012)

Müzik dünyasının Oscar’ları olan Grammy ödülleri bu gece sahiplerini bulacak. Endüstrinin en büyük gecesine saatler kala bu ödülü defalarca kazanmış şarkıcı Whitney Houston’un ölümü, ödül törenine ağır bir hava yükledi. Ödül töreninin yapımcısı Ken Ehrlich, törende Whitney Houston için bir takım anma etkinliği yapacaklarını ancak tamamıyla töreni buna ayıramayacaklarını belirtiyor. Törenin başlamasında saatler kala Ehrlich ve bazı ünlü şarkıcılar nasıl bir anma yapılabileceği üzerinde çalışıyor.

Adele’nin gecesi

Bu gecenin yıldızı olması beklenen Adele, 21 adlı hit albümü aylardır ilk sırada olurken, kendisi ise geçirdiği küçük bir ameliyat nedeniyle yine aylardır sahneden uzaktaydı. Grammy ödül töreni her bakımdan Adele’nin dönüşüne sahne olacak. Bir piyano, siyah elbise ve bir mikrofonla sahneden yer alacak İngiliz şarkıcının performansı merakla bekleniyor.

Tabii Adele’in sadece şarkılarıyla değil, ödülleriyle de geceye damga vuracağı tahmin ediliyor. Şarkıcının en büyük 3 ödül olan Yılın Albümü, Yılın Kaydı ve Yılın Şarkısı dallarının üçünde de ödülü kazanacağı görüşü yaygın.

Beach Boys 20 yıl sonra yeniden birarada

Beach Boys’un üyeleri, Brian Wilson, Mike Love, Al Jardine, Bruce Johnston ve David Marks, 20 yıldan sonra ilk kez bir arada sahne alacak. Chris Brown, Lil Wayne, DJ David Guetta, ve Foo Fighters’ın yanı sıra tekno-elektronik müzik yapımcısı Deadmau5 de şovlarıyla gecenin dikkat çeken isimleri olacak.

7 yıl aradan sonra ödül töreninin bir sunucusu var

Grammy Ödül Töreni 7 yıldır resmi sunucuya sahip değildi. Rap müzik şarkıcısı LL Cool J bu yılki ödül töreninin resmi sunucusu oldu.