Skip to content
Menu

Google’ın Sevgililer Günü ‘Doodle’ı sevdirirken düşündürüyor!

AMERİKA BÜLTENİ (14 Şubat 2012)

Ünlü arama motoru Google’ın özel günlerde ana sayfasındaki logosuyla yaptığı ‘doodle’lar her zaman büyük ilgi görüyor. Ancak Sevgilier Günü için hazırlanan Google Doodle büyük yankı yaptı. Tony Bennett‘in “Cold, Cold Heart” şarkısı eşliğinde hazırlanan video, evlilik eşitliğinden, kapitalizmin sevgililer gününe yüklediği ‘hediye günü’ anlamına karşı olmaya kadar da bir mesaj veriyor. Google arama moturunun yardımına rağmen insan kalbinin hediye ile kazanılamayacağı savunuluyor.

Aşağıda izleyebileceğiniz ‘doodle’ videoda, aşık bir çocuk ile bu aşka pek de iltifat etmeyen ip atlayan aşkı yer alıyor. Çocuk, kızın dikkatini ve kalbini kazanmak için durmadan birşeyler deniyor. Google’da aratıp bulduğu çiçekler satın alıyor, olmuyor, çikolatalar satın alıyor olmuyor. Dalgıç başlığından sihirbaz hüneri malzemelerine kadar herşeyi satın alıp deniyor ama yine de kızın kalbini kazanamıyor. Sonunda pes ediyor ve kızın yanına ortak bir ilgiyle çıkıyor. Yani kendisi de ip atlama başlıyor. İşte o zaman kızın dikkatini ve kalbini kazanıyor.

Google’un büyük bir tevazuyla, kızın kalbini kazanacak hediyeyi Google da bile bulamazsınız mesajı da ayrıca ilginç. Google hiçbir hediyenin söz konusu olan duygularsa insanı çözemeyeceğini vurguluyor.

Ve bu videonun sonunda çiftimiz muradına ererken kerevetine çıkanlar ekrana geliyor. Bir astronot ve bir uzaylı çift, bir kedi ile bir köpek çift, kiktap kurdu bir çift, bir kurbaiye ve süt çifti ve hepsinden dikkat çekici olarak smokinler içinde el ele tutuşmuş iki erkek. Google, ABD’de gay evliliğin en hararetli tartışmasının yaşnadığı günlerde tartışmaya katılmaktan çekinmiyor. Daha dün Washington eyaleti Microsoft ve diğer 5 büyük teknoloji devinin de yardımıyla gay evliliği kabul ederken, New Jersey senatosu da ilgili yasayı kabul ederek eyalet temsilciler meclisine gönderdi.