Skip to content
Menu

Siyahi torununu gezdirmeye çıkan beyaz dede polis tarafından kelepçelendi

Henson ve torunu Ty (Huevosrancherostx.blogspot.com)

AMERİKA BÜLTENİ (14 Şubat 2012)

Texas polisi, siyahi torununu parkta yürüyüşe çıkaran beyaz dedeyi, çocuk kaçırma zanlısı sanıp torunun gözleri önünde yere yatırıp kelepçelemiş.

Austin kentinde yaşayan ve bir ‘suç ve politika’ blogunun yazarı Scott Henson kendisi bu kez haber oldu. 5 yaşındaki torunu Ty ile tekerlekli kayak yapmaya çıkan Henson’u, dönüş yolunda önce bir kadın polis durdurdu. Bir beyaz erkeğin bir siyah kız çocuğunu kaçırdığı ihbarı olduğunu söyleyen polis, Henson’dan çocuktan uzaklşamasını istedi ve çocuğun ifadesini aldı. Ty’ın ‘bu benim dedem’ ifadesinden sonra kadın polis eve gitmelerine izin verdi.

Buradan iki blok uzaklşamadan bu kez tam beş polis arabası sirenler çalarak etraflarını sardı ve onlarca polis Henson’un üzerine atladı. Bayıltıcı ‘taser’ silahı ile Henson’u etkisiz hale getiren polisler zor kullanarak kelepçelediler. Korkan Ty ise koşup kaçmaya başladı. Polisler, Ty’ı zarar vermeyeceklerine söz vererek durdurdu ve polis arabasına bindirdi.

Henson, polislerin, Ty’ı sorgulayıp durduklarını ancak kendilerine verdiği telefon numaralarını aramakta ağırdan aldıklarını yazdı. Daha sonra Henson’un küçük kızın dedesi olduğuna ikna olan polis, hiç özür dilemeden sadece ‘çocuk kaçırma ihbarlarını çok ciddiye alıyoruz’ diyerek ayrıldılar. Henson benzeri bir olayı 2008’de de yaşadığını anlatıyor.

Bütün bu dramatik olayda Henson’u mutlu eden tek şey ise Ty’ı sorgulayan bir polis memurunun, minik kızın polis siren lambasıyla oynamasına izin vermesi olmuş.