Skip to content
Menu

Simpson Ailesi’nin 500’ncü bölümüne Wikileaks sızdı!

AMERİKA BÜLTENİ (16 Şubat 2012)

Wikileaks Springfield’e sızdı! Efsane çizgi dizi Simpson Ailesinin pazar günü ekrana gelecek 500’ncü bölümünde Julian Assange da rol alıyor. Halen İngiltere’de ev hapsinde olan Assange’ın çizgi filmin kaydına telefonla katıldı. Bir Amerikan kültür fenomenine dönüşen Çizgi filmde 20 yılda Elizabeth Taylor’dan astronot Buzz Aldrin’e Playboy’un kurucusu Hugh Hefner’den eski İngiliz Başbakan Tony Blair’e kadar farklı kesimlerden çok sayıda ünlü isim rol aldı.

Çizgi filmin en önemli dönüm noktalarından biri olacak olan 500’ncü bölümde Springfield belediye başkanı Quimby, şehrin ‘bitmez kabusu’ olan Simpson Ailesi’nin şehirden atılıp atılmamasıyla ilgili referandumun sonuçlarını açıklıyor. Assange ve Wikileaks’in bu referandumun neresinde olduğu ise henüz sızmadı. Yapımcılar Pazar gününü bekleyin diyor.

ABD’nin en uzun yayında kalan ‘sitcom’u

1989 yılında Matt Groening tarafından yaratılan Simpson Ailesi Amerikan televizyon tarihinin en uzun süre yayında kalan ‘sitcom’u oldu. Bu sezon da ortalama 7,7 milyon Amerikalı tarafından izleniyor. Simpson Ailesi, 100 ülkede 50 ayrı dilde yayınlanıyor. Donut tutkunu Homer J. Simpson, karısı Marge ile çocukları Bart, Lisa ve Maggie’nin hikayeleri, bugüne kadar tam 27 Emmy ödülünün yanı sıra, Hollywood’un ünlü kaldırımında yıldız sahibi oldu. Homer Simpson’un ‘D’oh!’ ünlemi ise 2011’de otorite Oxford İngilizce sözlüğüne de girdi. Çizgi dizinin yapımcısı Al Jean, başarılarını, ‘’Bütün dünyanın Amerika’dan nefret etmesinin bir sonucu olduğu’’ şakası yapıyor ama sonra ekliyor: ‘’Ciddi olmak gerekirse dizi bir aile hakkında. Herkesin bir ailesi var ve hiçbir aile mükemmel değil. Dolayısıyla insanlar kendilerinden birşeyler buluyor’’

Simpsonların 500’ncü bölümü ABD’de 19 Şubat akşamı her zamanki gibi Fox TV’de yayınlanacak.