Skip to content
Menu

Dünyanın en büyük karnavalı bugün Rio’da başlıyor, 3 milyon kondom dağıtıldı!

AMERİKA BÜLTENİ (17 Şubat 2012)

Yerkürenin en büyük karanavalı olan Rio Karnavalı bugün başlıyor. Bu yıl geçen yıldan yüzde 20 daha fazla turist geleceğini belirten Rio yetkilileri, rekor katılım bekliyor. Herkesin katılımına açık 5 günlük karnavala katılmak için şehre 850 bin turist geldi. Rio Havaalanından ise 5 gün boyunca 5 milyon kişinin geçmesi bekleniyor. Şehir turizm ofisi, karnaval katılımcılarının 5 günde 640 milyon dolar harcayacağını ve bunun 250 bin ikişiye istihdam sağladığına dikkat çekiyor.

2012 karnavalı, 2014 Dünya Kupasına ve 2016 Olimpiyatına evsahipliği yapacak şehir için de önemli bir test olacak. Karnaval için şehrin değişik yerlerine 15 bin tuvalet yapılırken, 80 mobil hastane konuşlandırıldı. Şehirde 1000 trafik görevlisi 24 saat çalışacak.

3 milyon prezervatif dağıtıldı

Öte yandan karnaval sırasında seksle bulaşan hastalıkları engellemek için Rio yönetimi 3 milyon ücretsiz prezervatifi bedava dağıtıyor. Belediye ayrıca, cinsel yollardan bulaşan hastalıklar ve korunma yolları hakkında bilgi veren yüzbinlerce broşür hazırladı.