Skip to content
Menu

Yeni iPad’ta neden Siri yok?

AMERİKA BÜLTENİ (13 Mart 2012)

Yakın zamana kadar herkes, Siri’nin iPhone 4S’ten sonra yeni kuşak iPad’ta da yer alacağına nerdeyse emindi. Apple yeni kuşak iPad’ı geçen hafta tanıttı ve Apple’ın son yıldızı ön siparişleriyle daha piyasaya çıkmadan tükendi bile. Ancak, teknoloji tutkunları, Apple’ın bilgiç ses asistanı Siri’nin iPad’larda olmamasıyla büyük hayal kırıklığı yaşıyor. Peki iPad’ta neden Siri yok? İşte Amerikan teknoloji medyasında dile getirilen farklı teoriler:

4G özelliği olmayan iPad’lar Siri’yi taşıyamaz

Siri’nin randımanlı çalışması için kesintisiz internet bağlantısına ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor Cult of Mac yazarı John Brownlee. iPad’ın iki versiyonu piyasaya sürülü. Biri ‘sadece Wi-fi’ özelliğine sahipken diğeri ‘4G’ model. Apple, oldukça fazla sattığı ‘Wi-Fi only’ kullanıcılarını sıkıntıya sokmak istemedi.

Apple’ın data merkezi hazır değil

ZD Net yazarı Jason O’Grady’e göre Siri kendi başarısının kurbanı. iOS’un son versiyonuda Siri halen Amerikan İngilizcesi, İngiliz İngilizcesi, Avustralya İngilizcesi, Japonca, Fransızca ve Almanca konuşabiliyor. Eğer, aynı anda çok sayıda insan Siri’ye saçma sorular sorarsa, Siri’yi yöneten Apple Data Center çökebilir. Apple’ın en son istediği şey, yeni iPad kullanıcılarının kötü deneyim yaşamaları.

iPad’ın Siri’ye ihtiyacı yok

App Advice yazarı Bryan Wolf’a göre ise, öncelikli olarak bir eğlence seti olan iPad’ın Siri’ye aslında ihtiyacı yok. ‘’iPad’tan adres haritalarına bakmaktan çok film izlemeniz daha muhtemel. iPhone 4S ise iş görmek için’’

Apple, iPhone satışlarını düşürmek istemiyor

ZD Net yazarı Jason O’Grady, bir başka teorisinde ise Apple’ın ticari saiklerle iPad’ta Siri’ye yer vermemiş olabileceğine dikkat çekiyor: ‘’Apple, müşteriye Siri’yi istiyorsan iPhone al diyor. Apple, iPhone4’ten kullanıcılar çok kullandığı için telefon faturalarındaki payından tonla para kazanıyor.’’

Siri’nin sağlığı iyi değil

Cult of Mac yazarı John Brownlee, bir başka teorisinde ise Siri’nin arızalı bir yapıya düştüğünü iddia ediyor: ‘’Bu belki tartışmalı bir iddia ama bir gerçek var. Siri, birkaç ay öncekinden bile daha az zeki ve daha az yararlı. Buna, Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak da katılıyor: ‘’Eskiden 87’den büyük asal sayılar hangileri diye sorsam cevap verirdi. Şimdi ise numaralar yerine, emlak şirketlerini sıralıyor soruma karşılık.’’ Şimdi, hali hazırda taşıdığı yükten dolayı hastalanmış Siri’ye 60 milyon yeni kullanıcının daha soru sormaya başladığını hayal edin…”