Skip to content
Menu

Amerikan futbol kamuoyu tartışıyor: Tim Tebow New York’ta ne yapacak?

AMERİKA BÜLTENİ (23 Mart 2012)

Amerikan futbolunun efsane oyun kurucularından Peyton Manning’in Denver Broncos ile anlaştığının açıklanmasının üzerinden saniyeler geçtikten sonra herkesin aklındaki soru, ‘Tim Tebow ne olacak?’ şeklindeydi.

Broncos’un ‘Tebowmania’ ile fenomene dönüşen çiçeği burnunda yıldız oyun kurucusu, son yılların en sansasyonel transferiyle New York Jets ile anlaştı. Tim Tebow her ne kadar bu sezon adından çok söz ettirse de, genel olarak spor yorcularınca, ‘koşu yetenekleri iyi ama pas yetenekleri vasat’ bir oyun kurucu olarak nitelendiriliyor. Peki, Tim Tebow New York’ta ne yapacak? İşte bu son derece beklenmedik transferin spor kamuoyunun kafasını karştırma sebepleri.

Jets’in zaten 3 oyun kurucusu var

Tebow ile bu sayı dört olacak. Jets’te, başlangıç oyun kurucusu Mark Sanchez’in yanı sıra, onun yedekleri Drew Stanton ve Greg McElroy var. NFL.com’dan Greg Rosenthal, Jets’in Tebow’un sıradışı önce koşu stiline uyum sağlayabilmesi için, atak takımını da baştan aşağı yenilemesi gerektiğine dikkat çekiyor. Mevcut Jets atak takımı, Sanches ile uyumlu bir takım.

Tebow, oyunkurucu dışında bir mevkiye konabilir

Wall Street Journal’dan Kevin Clark ve Scott Cacciola, Tim Tebow’un Jets’te oyun kurucu dışında bir mevkide oynatılabileceği ihtimalini gündeme getirdi. Hızı onu, ‘tailback’ mevkii için mükemmel bir alternatif haline getiriyor. Hatta defans takımında ‘safety’ mevkiinde oynamak için de yeterince iri yarı. Bu daha muhtemel, çünkü ‘tailback’ pozisyonu için ekstra top tutma egzersizleri yapması gerekebilir.

Sanchez’in güvenini yıkabilir

Mark Sanchez iyi bir sezon geçirmedi ama daha yeni 3 yıllık ekstra kontrat imzaladı. Jets, kendisinin takıma görünür gelecekte de liderlik yapacağı güvencesi vermeye çalışıyor. ESPN’den Rich Cimini, her ne kadar Tim Tebow’un takımın ana oyun kurucusu olacağını kimsenin beklememesine rağmen, Jets’in bu transferle, gömülmesi gereken kurt kavanozunun kapağını yeniden açtığına işaret ediyor. New York Daily News’den Mike Lupica da, Sanchez’in pasla ilk top kaptırmasında (interception), taraftarın Tim Tebow lehine tezahürat yapmaya başlayacağını ifade ediyor. İsteyerek ya da istemeyerek Jets, kendi içinde ciddi bir oyunkurucu tartışmasını inşa etti.

New York medyası Tebow’u çarmıha gerecek

Yahoo’ya göre, liberal New York medyası Evanjelik Tebow’u çarmıha gerecek. Tebow, ‘aydınlığın karanlıkla buluştuğu’ şehirde, negatif manşetlerin etkisi kafasının içinde yankılanırken oynamaya çalışacak.

Amerikan futbolu nasıl oynanır? Kuralları nelerdir?