Skip to content
Menu

Christiane Amanpour emektarı olduğu CNN’e geri dönüyor

AMERİKA BÜLTENİ (28 Mart 2012)

Yaklaşık 27 yıl çalıştığı CNN‘i bırakarak 2010 yılında ABC Televizyonundaki ‘This Week’ programını sunmaya başlayan ünlü televizyon muhabiri ve programcısı Christiane Amanpour, kendisine şöhreti kazandıran CNN’e geri dönüyor.  Amanpour’un 17 Nisan’da başlayacak yeni CNN programının anonsları CNN’’in uluslararası versiyonunda yayınlanmaya başlandı.

This Week’in 8 yıl boyunca sunuculuğunu yaptıktan sonra 2010 yılında bırakan George Stephanopoulos,  2012 Ocak ayında yeniden programı sunmaya başlamıştı. Amanpour’un sunuculuğu döneminde program tarihinin en düşük reytinglerini görmüştü.

1958 yılında Londra’da İranlı baba Mohammad ve İngiliz havayolu şirketi yöneticisi anne Patricia’nın kızları olarak dünyaya gelen Amanpour, Tahran’da büyüdükten sonra, 1979 devriminden sonra ailesiyle Londra’ya yerleşti. ABD’de gazetecilik eğitimi alan Amanpour, 1983 yılında CNN’de çalışmaya başladı. Amanpour, Clinton döneminin dışişleri bakanlığı sözcüsü James Rubin ile evli. Rubin, halen ABD Başkanı Barack Obama ile Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’un gayriresmi danışmanı konumunda. İngilizce, Farsça ve Fransızca’yı akıcı konuşabilen Amanpour ve eşi, New York’ta yaşıyor.