Skip to content
Menu

Dünya pizza yarışmasında Amerika’yı Hakkı Akdeniz temsil edecek

(CİHAN)

Diyarbakır’da, küçük yaşta pide fırınında çalışmaya başlayan Hakkı Akdeniz (32) pizza şovu ile New York’ta düzenlenen bir yarışmada birinci oldu. Hakkı Akdeniz, İtalya’da önümüzdeki ay yapılacak Dünya Pizza Şampiyonası’nda Amerika’yı temsil edecek.

Türk pizzacı Hakkı Akdeniz, PMQ Pizza Dergisi tarafından New York’ta düzenlenen Dünya Pizza Yarışması’nda 164 rakibini geride bırakarak ABD birincisi oldu. Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde küçük yaşta pide fırınında çalışmaya başlayan Hakkı Akdeniz (32), önümüzdeki ay İtalya’da yapılacak Dünya Pizza Şampiyonası’nda Amerika’yı temsil etmeye hazırlanıyor. Diyarbakırlı Hakkı Akdeniz’in en büyük hedefi bir gün Türkiye’de pizza okulu açarak öğrencilere ücretsiz pizza kursu vermek. Akdeniz’in, Silvan’dan Kanada’ya, oradan da Amerika’ya uzanan bir hayat hikâyesi var.

Yoksul bir ailenin çocuğu olan Akdeniz, 13 yaşında pide fırınında lahmacun hamuru açmaya başlayarak girmiş iş hayatına. Daha sonra Silvan’dan Kanada’ya gitmiş ve orada bir pizza dükkânında çalışmaya başlamış. Kısa sürede pizza işini iyi öğrenen Hakkı, Amerika’ya taşınarak pizza dükkânlarında ekmeğini kazanmış. Çalışkanlığı ile kendini herkese sevdiren Akdeniz, bu yıl aralarında İspanyol ve İtalyanların da olduğu çok sayıda pizza ustasının katıldığı yarışmada birinci olmuş. Bir anda herkesin dikkatini çekerek büyük ilgi toplayan pizza ustası, geçtiğimiz hafta Javit Center’da gerçekleşen Uluslararası Restoran ve Mutfak Malzemeleri Fuarı’nda pizzayı ateşle yakarak yaptığı şov ile dikkat çekerek altın madalyayı kazandı. Yarışmaya birbirinden farklı toplam 25 şovla damgasını vuran genç pizzacı, rakiplerine meydan okudu Zaman zaman gözleri kapalı, zaman zaman da elleri kelepçeli halde alevli hamuru çevirmeyi başaran Türk genci katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı.

Şu anda New York’ta 3 adet pizza dükkânı işleten Silvanlı genç, hiç aralık vermeden hamurla antrenmanlara devam ediyor. Başarının sırrının çok çalışmak olduğu söyleyen Akdeniz, “Küçüklüğümden beri hamurla oynuyorum, artık benim için çok sıradan bir şey oldu. Ama bir Türk olarak Amerika’da dünya şampiyonu olmam benim için büyük bir başarı. Özellikle İtalyan rakiplerim beni çok kıskanıyor, çünkü onlar hamuru benim gibi çeviremiyorlar.” diyor.

Amacının Amerika’yı değil, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirten genç şampiyon, “Türkiye’de hâlâ pizza şovu ile ilgilenen bir takım yok. Ben Türkiye’ye geldikten sonra, önce televizyonlara çıkarak pizza şovumu göstereceğim, daha sonra bir takım kurarak tüm ülkelere karşı yarışacağım. Özellikle pizzayı öğrenmek isteyen gençlere ücretsiz olarak kurs vermek istiyorum. Ben zamanında çok sıkıntı yaşadığım için başkaların yaşamaması için elimden geleni Türkiye için yapmak istiyorum. Bunu da başaracağıma inanıyorum. ” şeklinde konuşuyor.

Amerika’da izlenme rekorları kıran Yetenekler Yarışıyor programına konuk olan Akdeniz’e, yerel gazeteler ve televizyonlar da geniş yer veriyor. Akdeniz ise kazandığı madalya, kupa ve ünlülerle çektirdiği fotoğrafları her üç pizza dükkânında sergiliyor.