Skip to content
Menu

Carne Ross: ‘’Dünyanın tek umudu sokaktaki sıradan insanlar’’

AMERİKA BÜLTENİ (8 Nisan 2012)

İngiliz diplomasisinin önde gelen isimlerindeyken, ülkesinin Irak savaşına giden süreçteki provokatif ve manipülatif tavrına tepki göstererek istifa eden eski İngiliz diplomat, dünyanın tek umudunun, ‘’occupy’’ hareketleri ile kendini göstermeye başlayan sokaktaki sıradan insan olduğunu söyledi. Bugünlerde, sokaktaki sıradan insanın nasıl güçlenerek, 21’nci yüzyılda politikayı değiştireceğini anlatan ‘’The Leaderless Revolution (Lidersiz Devrim)’’ adlı ktabıyla da gündemde olan Carne Ross, Amerikalı efsane gazeteci Bill Moyers’ın ‘’Moyers & Company’’ adlı programına konuk oldu. Ross, ‘’Occupy (işgal) hareketi ve sıradan insanın güçlenmesinin tarihin gidişatını değiştireceğini ve dünyanın en büyük hükümetlerinin dünyanın en zengin insanlarının etkisinde olmasına son vereceğini savundu.

Hkümetlerin artan oranda sokaktaki insandan koparak zenginlerin hükümeti haline dönüştüğünü kaydeden Ross, Birleşmiş Milletler gibi mevcut uluslararası kurumların da insanlığın yüzde 99’unun yaşadığı srounlara çözüm bulacak güçte olmadığını dile getirdi. Ross, çözümün, Wall Street işgal hareketi gibi hareketlerle sokaktaki sıradan insanın gücünün farkına varmasını sağlamak olduğunu savundu.

Carne Ross, bugünlerde Occuppy hareketine destek veren ve aralarında eski Wall Street çalışanlarının da olduğu ‘’Alternative Banking Group of Occupy Wall Street’’ ile birlikte alternatif bir banka sistemi geliştirmek için toplantılar yapan grubun da önde gelen isimlerinden biri aynı zamanda. Ayrıca, bağımsız diplomat hareketinin de kurucusu.

İşte, Moyers & Company programında Carne Ross’un konuk olduğu bölüm: