Skip to content
Menu

ABD, yanma pahasına yangına dalarak komşusunu kurtaran belediye başkanını konuşuyor

Cory Booker, bugün basın toplantısına yanan eli sarılarak olarak çıktı.

AMERİKA BÜLTENİ (13 Nisan 2012)

Yaklaşık 300 bin nüfusuyla New Jersey eyaletinin en büyük şehri olan Newark’ın belediye başkanı Cory Booker, çıkan yangında alevler içinde kalan komşusunu yangına dalarak kurtardı. Perşembe akşamı işinden evine dönen belediye başkanı yan komşusunun evinde çıkan yangını ve çığlıklar içinde yardım isteyen komşusunu gördü. Yardımcısıyla alev ve dumanla kaplı eve giren Booker, dumandan etkilenen komşusunu zorlukla dışarı çıkararak ölümden kurtardı. Kendisi de ikinci drece yanıklar ve dumandan etkilenme nedeniyle hastaneye kaldırılan Booker, komşusunu görüp tehlikeye rağmen eve daldığı anı ‘’ilahi bir karar anı’’ olarak niteledi.

Yale Hukuk mezunu olan 42 yaşındaki başarılı politikacı, ABD’nin suç oranı en yüksek şehirlerinden biri olan Newark’ta belediye başkanlığı döneminde neden olduğu büyük dönüşümle eyaletin potansiyel vali adayı olarak görülüyor.

Booker, kendisini cesur olarak görmediğini, kendi hayatı için de o an endişe ettiğini itiraf ederek, bu yangından sonra itfaiyecilere olan saygısının katlandığını söyledi.