Skip to content
Menu

Kaçırmış olabileceğiniz ilginç 5 Titanic haberi

AMERİKA BÜLTENİ (15 Nisan 2012)

Titanik deniz faciasının 100’ncü yılı haftasında medyada çok sayıda Titanik haberi yayınlanıyor. Öte yandan faciayı tüm dünyada daha meşhur hale getiren Titanic filmi de üç boyutlu olarak yeniden gösterime girdi. İşte, kaçıranlar için bugünlerde medyaya yansıyan sıradışı bazı Titanik haberleri:

‘’Has…tir! Titanic gerçek miymiş?’

Titanic filminin 3D olarak gösterime girmesi ve facianın 100’ncü yıldönümü, Titanik adını sadece film nedeniyle bilen bazı gençlerin, aslında gerçek bir faciadan bahsedildiğini anlamalarına neden oldu. Özellikle Twitter’da Titanic’in gerçek olduğunu öğrenen gençlerin şaşkınlıkları haberlere konu oldu. Gençlerden biri “Only just found out Titanic was real #wtf,” diye yazarken bir başkası, “Is it bad that I didn’t know the Titanic was real? Always thought it was just a film,” diye Twit attı. Irish Central gazetesi gençlerin cehaletini ‘dehşet verici’ bulurken, Babble sitesi ‘neşe verici’ buldu.

Kate Winslet’in filmde gözüken göğüsleri Çin’de sansür edildi

Titanic 3D Çin’de de büyük ilgi görüyor. Ama filmin en ünlü sahnelerinden biri eksik olarak. Kate Winslet’in canlandırdığı karakterin çıplak olarak poz verdiği ve göğüslerinin göründüğü sahne Çin’in Radyo Televizyon ve Sinema Üst Kurulu tarafından sansürlendi. Kurumun, ‘’Üç boyutlu bir film dikkate alındığında, seyircilerin göğüsleri gerçek sanarak ellerini uzatıp diğer seyircilerin görüş alanlarına girmelerinden korktuk’’ şeklindeki sansür gerekçesi ise, sansürden bile daha popüler bir haber konusu oldu. Bir Çinli sinemasever, ‘’Yıllardır bu filmin 3 boyutlu versiyonunu göğüsleri 3 boyutlu izleyebilmek için bekliyordum, asybergi 3 boyutlu izlemek için değil’’ şeklinde tepki gösterdi.

Titanik’in yıldönümü gemisi de yolculuğunu tamamlayamadı

‘’Titanik Hatıra Gemisi yolcuları, tanık olmak istedikleri tarihe gerçekten de oldukça yakın bir deneyim yaşadılar’’ diyor New York Daily News. MS Balmoral adlı gemiye, Titanik’in hareket ettiği İngiliz limanı Southampton’dan binen 1300 kişi, Titanic’in 100 yıl önceki rotasından, 100 yıl önceki menu ve küstümlerle New York’a gidecekti. Ancak aşırı rüzgar ve dalgalı deniz yolculuğun başlamasını geciktirdi. Gemi gecikmeli olarak limandan ayrıldı ancak acil bir tıbbi durum geminin yenidne dönmesine neden oldu. Gazeteler, ‘Titanic’in laneti devam ediyor’ yorumlarıyla verdi haberi.

“My Heart Will Go On, mide bulandırıcı bir şarkı!”

Kate Winslet’in sadece göğüsleri değil, dili de 100’ncü yıl haberlerine çokça konu oldu. Kate Winslet, Celine Dion’un Titanic filminin soundtrack’ında yer alan ve film kadar ünlü olan Oscar ve Grammy kazanan “My Heart Will Go On” adlı şarkısının kendisinde kusma hissi yarattığını söyledi.

Filmden bir sahne yeni versiyonda değişti

14 dalda Oscar’a aday olup 11’ini kazanan ve sinema tarihinde gişe hasılatında 1 milyar dolar sınırını aşan ilk film olan Titanic, facianın 100’ncü yıldönümü nedeniyle bu kez üç boyutlu olarak sinemaseverlerle buluşuyor.

Titanic’in yönetmeni James Cameron, filmde bir sahneyi değiştirdiğini açıkladı: Geminin battığı gece gökyüzü yıldızları sahnesi!

Cameron, astronom Neil deGrasse Tyson tarafından, Titanic’in battığı gece görünen gökyüzünde yıldızların konumunun astronomik olarak doğru olmadığı konusunda uyarılmıştı.

‘’Ben de O’na dedim ki, tamam, seni o.spu çocuğu… 15 Nisan 2012 sabah 04:20 için yıldızların doğru konumlanışını gönder düzelteyim’’ diye konuşan Cameron, ‘’İşte bu sahne bilimsel bilgiler ışığında değişti’’ dedi.